4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας 19/6/16


19_6_2016

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ
4ου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι περιβαλλοντικό:
«Rap the scrap: Ρομπότ για τη μείωση, τη διαχείριση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων».

  • Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στην Αθήνα προκρίνονται όσες ομάδες συμπληρώσουν τους 50 βαθμούς (από τους 100 που είναι το άριστα) στην καλύτερη προσπάθειά τους. (Συνολικά θα έχει κάθε ομάδα 2 προσπάθειες).

 

  • Τα ρομπότ πρέπει να είναι κατά την εκκίνηση του διαγωνισμού αποσυναρμολογημένα 100%. Στα 120 λεπτά της συναρμολόγησης τα παιδιά καλούνται να συνθέσουν το ρομπότ τους ΧΩΡΙΣ οδηγίες, φωτογραφίες και άλλα οπτικοακουστικά μέσα.

 

  • Το πρόγραμμα του ρομπότ μπορεί να είναι έτοιμο από πριν. Επιτρέπονται αλλαγές και τροποποιήσεις από τα παιδιά.

 

  • Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έρχονται σε επικοινωνία σε οποιαδήποτε μορφή με τον προπονητή της ομάδας. Μόνο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος επιτρέπεται να βρεθούν εκτός αγωνιστικού χώρου με τον προπονητή και να δοθούν οδηγίες και βοήθεια.

 

  • Συνολικά θα υπάρχουν 3 πίστες με διαστάσεις 2,40μ x 1,20μ

 

  • Για τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των μαθητών απαιτείται υπογραφή και δήλωση από τον κηδεμόνα. Η μετακίνηση των μαθητών από και προς το χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού πραγματοποιείται με την ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους.
  • Σε όλους τους μαθητές θα απονεμηθεί αναμνηστικό συμμετοχής για την προσπάθεια τους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της πρόκρισης.

 

 

Πρόγραμμα διεξαγωγής του διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΠΔΕ

Ώρα  Δραστηριότητα Λεπτά
09:00-09:30 Εγγραφή – Τοποθέτηση ομάδων 30’
09:30-10:00 Χαιρετισμοί (εκπρόσωποι: ΠΔΕΔΕ, Δ. Πατρέων, Επιστημονικής Επιτροπής WRO Hellas) 30’
10:00-12:00 Κατασκευή – προγραμματισμός – προπόνηση ομάδων (δοκιμές) 120’
12:00-12:45 1ος Διαγωνιστικός γύρος 45’
12:45-13:15 Ελαφρύ γεύμα ομάδων 30’
13:15-13:45 2ος Γύρος: Κατασκευή – Έλεγχος – Δοκιμές 30’
13:45-14:30 2ος Διαγωνιστικός γύρος 45’
14:30-15:00 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων – Τελετή λήξης

 

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί βάσει της συμμετοχής των ομάδων. Σε περίπτωση καθυστέρησης κάποιας ομάδας δεν υπάρχει ακύρωση.

 

Και φέτος, στον 4ο κατά σειρά διαγωνισμό, οι ομάδες καλούνται να συμμετέχουν στο φεστιβάλ Ρομποτικής, καθώς η κάθε περιφερειακή συμμετοχή “μετράει” εθνικά!

 

Το φεστιβάλ Ρομποτικής ακολουθεί το πρότυπο του Πανελλήνιου διαγωνισμού και στηρίζεται στις παγκόσμιες προκλήσεις όπως αυτές ανακοινώθηκαν και με τις σχετικές διευκολύνσεις για τους Περιφερειακούς στην αρχική σελίδα του www.wrohellas.gr.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή στο πλαίσιο της ανάδειξης του συνόλου του έργου των μαθητών και εκπαιδευτικών στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ενημερώνει για μια ακόμη Διαγωνιστική Κατηγορία, στις ήδη υπάρχουσες, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Στην κατηγορία αυτή, με την ονομασία “Open Unlimited”, οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε ρομποτική πλατφόρμα επιθυμούν (π.χ. Arduino, Parallax, κ.ά.). Σημειώνεται ότι αυτή η κατηγορία αφορά μόνο τον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Δυτικής Ελλάδας, δεν είναι επίσημη κατηγορία του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και επομένως οι συμμετέχοντες δεν προκρίνονται στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Δίνει όμως την ευκαιρία σε όλους όσους ασχολούνται με θέματα εκπαιδευτικής ρομποτικής να συμμετέχουν και να επιδείξουν την εφευρετικότητα και δημιουργικότητα τους ανεξάρτητα από τα υλικά μέσα τα οποία χρησιμοποιούνται.

 

 Αφήστε μια απάντηση