3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός


3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας

 

Αιγίδα 3ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Πάτρα 2015)

3rdPde

Aκολουθεί ενδεικτικά το πρόγραμμα του διαγωνισμού:

 

 

09:00- 09:30        Εγγραφή – Τοποθέτηση ομάδων

09:30- 10:00        Χαιρετισμοί (εκπρόσωποι: ΠΔΕΔΕ, Δ. Πατρέων, Επιστημονικής Επιτροπής WRO Hellas)

10:00     Έναρξη διαγωνισμού

10:00 –  12:00      Κατασκευή – προγραμματισμός – προπόνηση ομάδων (δοκιμές)

12:00 – 12:30     1ος Διαγωνιστικός γύρος

12:30 – 13:00      Ελαφρύ γεύμα ομάδων

13:00 – 13:30     2ος Διαγωνιστικός γύρος

13:30 – 14:00     3ος Διαγωνιστικός γύρος

14:30 – 15:00      Απονομή – Τελετή λήξης

*το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί βάσει της συμμετοχής των ομάδων

 

 

 

Η δήλωση συμμετοχής πραγματοποιείται online μέσω φόρμας στην επίσημη ιστοσελίδα του WROHellas όπου οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να βρουν τις προκλήσεις και τους όρους του διαγωνισμού:

http://www.wrohellas.gr/index.php?option=com_chronoforms&chronoform=reg_form-WRO-2015

Η μετακίνηση των μαθητών από και προς το χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού πραγματοποιείται με την ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους.

 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι: «Ρομποτικοί εξερευνητές«. Στην Open κατηγορία, η αποστολή των ομάδων είναι: “Χρησιμοποιήστε ρομπότ για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανακαλύψουν φυσικούς πόρους σε δυνητικά επικίνδυνα περιβάλλοντα”.

 

Το μότο του εφετινού, 3ου κατά σειρά ΠΔΕ, μάς καλεί να συμμετέχουμε όλοι στην ανοικτή έκθεση Ρομποτικής, γιατί η κάθε περιφερειακή συμμετοχή “μετράει” εθνικά! Ο διαγωνισμός ακολουθεί το πρότυπο του Πανελλήνιου διαγωνισμού και στηρίζεται στις παγκόσμιες προκλήσεις όπως αυτές ανακοινώθηκαν και με τις σχετικές διευκολύνσεις για τους Περιφερειακούς στην αρχική σελίδα του www.wrohellas.gr. Επίσης, η Οργανωτική Επιτροπή στο πλαίσιο της ανάδειξης του συνόλου του έργου των μαθητών και εκπαιδευτικών στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ενημερώνει για την επιπλέον διαγωνιστική κατηγορία στις ήδη υπάρχουσες στον προσεχή Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

 

 

Στην κατηγορία με την ονομασία “Open Unlimited” οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε ρομποτική πλατφόρμα επιθυμούν (π.χ. Arduino, Parallax, κ.ά.). Επισημαίνεται ότι αυτή η κατηγορία αφορά μόνο τον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Δυτικής Ελλάδας, δεν είναι επίσημη κατηγορία του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και επομένως οι συμμετέχοντες δεν προκρίνονται στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Δίνει όμως την ευκαιρία σε όλους όσους ασχολούνται με θέματα εκπαιδευτικής ρομποτικής να συμμετέχουν και να επιδείξουν την εφευρετικότητα και δημιουργικότητα τους ανεξάρτητα από τα υλικά μέσα τα οποία χρησιμοποιούνται.Αφήστε μια απάντηση