«Η δική μου πόλη» μαθητικός διαγωνισμός για Δημοτικά


Δελτίο Τύπου: “Το δικό μου Αγρίνιο”, «Η δική μου Πάτρα» και «Το Δικό μου Πανόπουλο» από την Ηλεία παρουσίασαν οι μαθητές/τριες Δημοτικών σχολείων που διακρίθηκαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό «Η δική μου πόλη».

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 14  Μαρτίου, στην Πάτρα, ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Ελλάδας «Η Δική μου Πόλη» αποκλειστικά για μαθητές Δημοτικών, ηλικίας 8-12 ετών, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ).

IMG_20150314_103449005

Το αδιαχώρητο από γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς σημειώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο και αξίζει συγχαρητηρίων για τη φιλοξενία του διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Δυτική Ελλάδα. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αν/τής Προϊστάμενος Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης της ΠΔΕΔΕ κ. Μάνεσης.

 

 

121 μαθητές Δημοτικών σχολείων σε 22 ομάδες σχολείων (3-6 παιδιών η κάθε μία) και των 3 Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και 1 της Ζακύνθου, υπό την καθοδήγηση των προπονητών – δασκάλων τους, παρουσίασαν τις ρομπο-κατασκευές τους σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας, προτείνοντας λύσεις με αυτοματισμούς για τις πόλεις της Περιφέρειας μας. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να επιδείξουν τις κατασκευές τους στο κοινό και στους μαθητές των άλλων ομάδων και φυσικά στους κριτές του διαγωνισμού (κ.κ. Τσοβόλας Σπύρος, Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Αιτ/νίας, Μπίρμπας Θεόδωρος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αχαΐας – Ηλείας και Παπαδάκης Σπύρος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτ/νίας). Απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες και κυρίως το διασκέδασαν, όπως δήλωσαν και τα ίδια άλλωστε. Όλες οι ομάδες συμμετείχαν με πρωτότυπες και εξαιρετικές δημιουργίες- κατασκευές, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο. Τα αποτελέσματα του 1ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Δυτικής Ελλάδας ως προς τις νικήτριες ομάδες είναι:

1η Θέση: 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με προπονητή τον κ. Γεώργιο Γεωργίου

2η Θέση:50o Δημοτικό Σχολείο Πατρών με προπονητή τον κ. Σπύρο Χουλιάρα

3η Θέση: Δημοτικό Σχολείο Πανόπουλου Ηλείας  – ομάδα ΑΕΤΟΙ

Δημοτικό Σχολείο Πανόπουλου Ηλείας  – ομάδα ΓΕΡΑΚΙΑ με προπονήτρια την κ. Ελένη Γκούτη.
IMG_20150314_171907

Φωτογραφία έργου «Η πάλη του Αχελώου με τον Ηρακλή» –  17o Δημοτικό Αγρινίου

IMG_20150314_124221931

Φωτογραφία έργου «Ο φάρος» – 50ο Δημοτικό Πάτρας

Οι δύο πρώτες ομάδες από το Αγρίνιο και την Πάτρα εκπροσωπούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 28 Μαρτίου 2015.

IMG_20150314_123900069_HDR

Φωτογραφία 2 έργων “Οι αετοί” και “Τα Γεράκια” – Δημοτικό σχολείο Πανόπουλου Ηλείας.

Επίσης, τιμητική διάκριση – έπαινο έλαβαν τα παρακάτω σχολεία στις εξής κατηγορίες:

Σύλληψη Ιδέας –
Δημιουργικότητα
project
46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
προπονήτρια κα Γκοτσοπούλου

41ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
προπονητής κ. Πανώργιος

10ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
προπονητής κ. Δ. Κούρτης

Προγραμματισμός –
Ορθότητα Λογικής
60ο Δημοτικό Πάτρας (Ομάδα 1) & (Ομάδα 2)
προπονητής κ. Στ. Μαρκαντωνάτος

1ο Δημοτικό Σχολείο Ζαχάρως (Clever Robots), (Μαύροι Πάνθηρες), (Οι ΡομποτοΕφευρέτες) και (Τα κορίτσια της τεχνολογίας) προπονητής κ. Γ. Γκιουλέκας

Μηχανική Κατασκευή
– Σχεδιασμός
1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου
με προπονητές Μ. Ράπτη – Θ. Βρανά

4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας (Ομάδα 1) & (Ομάδα 2) προπονητής κ. Ν. Αγγελόπουλος

7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
προπονητής κ. Γ. Φραγκόπουλος

Παρουσίαση – επιχειρηματολογία 20ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
(Μικροί Εξερευνητές Ε’ Δημοτικού) &

(Τα τρελοσβουράκια Στ’ Δημοτικού)
προπονήτρια κ. Μ. Ανδριανού

Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό
Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών
προπονητής κ. Δ. Κουτσομητρόπουλος

Ομάδα WIZKIDS 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου προπονητής κ. Γ. Στρούζας

Πολυπλοκότητα κατασκευής και καλαισθησίας Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου
προπονητής κ. Α. Βοβός
Διαδραστικότητα Scratch – Κατασκευής 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου
προπονητής κ. Ν. Αδαμόπουλος

20150314_120324

Φωτογραφία από την παρουσίαση του έργου «Το δικό μου τελεφερίκ» από την ομάδα της Ε’ Δημοτικού του 20ου Σχολείου Πάτρας στην Αρόη.

Με αφορμή την καθόλα επιτυχημένη διοργάνωση ο Αν/τής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Θόδωρος Μπαρής δήλωσε χαρακτηριστικά: “Τα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας μας με τους μαθητές/τριες και τους δασκάλους τους αποδεικνύουν  μέσω του συγκεκριμένου ευφάνταστου διαγωνισμού ότι παράγεται αξιόλογο έργο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το μεγαλύτερο κέρδος για τα παιδιά, αυριανούς ενεργούς πολίτες της χώρας μας καθώς και τους γονείς τους που τα θαύμασαν, είναι η συμμετοχή τους και μόνο σε όλη αυτή τη διαδικασία. Ευχαριστώντας το εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό για τη συμμετοχή τους, όπως και τους εμφανείς και αφανείς παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία, εύχομαι παράλληλα με όλες μου τις δυνάμεις καλή επιτυχία στα δύο δημοτικά σχολεία τα οποία είμαι πεπεισμένος ότι θα μας εκπροσωπήσουν επάξια στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στις 28 Μαρτίου, στην Αθήνα.

 

 

Ο διαγωνισμός με θέμα «Η δική μου πόλη», πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για την Οργανωτική Επιτροπή: 

Α. Λούβρης, ΠΔΕΔΕ.Αφήστε μια απάντηση