“Gifts with cultural value”, a new eTwinning program for the Students of 3rd Lyceum at Karditsa
Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017, 21:08  Με ετικέτα , ,
Από: ΜΠΑΙΡΑΜΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ | Κάτω από: Gifts with cultural value

ΔώραΜαθητές προβάλλουν τον τόπο τους και την ιστορία του!

Μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος δεκάμηνης διάρκειας που υλοποιείται στο σχολείο τους επιχείρησαν να συστήσουν τον τόπο τους στους εταίρους τους. Η προσπάθειά τους αφορά τρεις άξονες: την Τοπική Ιστορία, το Λαϊκό Πολιτισμό και το Φυσικό Περιβάλλον. Η δράση πέρα από την ανάρτηση σχετικού ανά ενότητα υλικού περιλαμβάνει και την ηλεκτρονική και χειροποίητη κατασκευή πρωτότυπων δώρων που αντανακλούν τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος και θα ανταλλαγούν μεταξύ των συμμετεχόντων σχολείων, ώστε όλοι να αποκτήσουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα της κουλτούρας και του Πολιτισμού των συνεργατών τους. Στο ίδιο ευρωπαϊκό έργο συμμετέχουν άλλα τέσσερα σχολεία από ευρωπαϊκές χώρες: την Αρμενία, τη Βουλγαρία, και την Ισπανία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο έργο από την Α’ τάξη είναι οι:Βαγενά Ιωάννα,  Εξάρχου Αλίκη, Θεοδοσίου Ειρήνη  και  Κεραμίδα Αθηνά.  Από τη Β’ τάξη συμμετέχουν οι: Βαγενάς Παναγιώτης, Γκόλλα Ζωή, Γκλαντιόλα Γκοζίνα, Καίσης Κων/νος, Καραγεώργος Θωμάς, Καπατσίνας Ηλίας, Κομπογιάννης Κων/νος, Μπολώτη Μαίρη, Νάνου Μαρία, Παππά Έλενα, Παππά Ελένη, Παπανικήτα Μαρία, Παπουτσή Αρλέτα, Σύρρου Θεοδώρα, Τσατσαρώνη Κατερίνα, Τσιμπλέκας Λευτέρης, και Χαντζιάρα Αλεξάνδρα.

Οι εκπαιδευτικοί που συντονίζουν το έργο είναι οι Παναγιώτα Μπαϊράμη  και Σταυρούλα Σιατήρα , φιλόλογοι του 3ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας.

 



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση