ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
25 Μαρ 2020

Μήνυμα για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Συντάκτης: ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κάτω από: 12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Αγαπητά μας παιδιά

Εορτάζουμε στις 25 Μαρτίου μια διπλή μεγάλη εορτή , Θρησκευτική και Εθνική , μία γιορτή της Πίστης και της Πατρίδος.  Οι μαθητές της Β΄ και της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας,  με τη βοήθεια των δασκάλων τους, ξεκίνησαν εδώ και πολλές ημέρες να ετοιμάζουν τη σχολική μας εορτή, που θα πραγματοποιούσαμε στις 24 Μαρτίου στο σχολείο μας, ενώ ταυτόχρονα συγκροτήσαμε και το τμήμα της παρέλασης που θα εκπροσωπούσε το σχολείο μας στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Θεατρικά, ποιήματα , τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί θα τόνιζαν και θα έδιναν το μήνυμα της μεγάλης αυτής διπλής εορτής. Όμως μας πρόλαβε το κλείσιμο των σχολείων και για αυτό το λόγο επικοινωνώ τώρα μαζί σας με αυτό τον τρόπο. Το σχολείο μας δεν λειτουργεί,  αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εσείς θα πρέπει να ξεχάσετε αυτή τη σημαντική ημέρα. Ανοίξτε τα βιβλία της Ιστορίας και των Θρησκευτικών, διαβάστε να θυμηθείτε τα γεγονότα , ρωτήστε τους γονείς σας να σας ενημερώσουν και κρατείστε μέσα στην καρδιά σας  τα λόγια των ηρώων του 1821 …

για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Εορτάζουμε λοιπόν στις 25 Μαρτίου  τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και  ταυτόχρονα και έναν  άλλο Ευαγγελισμό . Τον Ευαγγελισμό της αναστάσεως και της ελευθερώσεως της πατρίδας μας από ένα βαρύτατο ζυγό δουλείας που βάσταξε γύρω στα 400 χρόνια.

Αγαπητά μας παιδιά , οι αγωνιστές του ’21 αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Πίστη και την Πατρίδα. Αυτά τα δυο πολύτιμα δώρα του Θεού την πίστη και την πατρίδα ευχόμαστε  εμείς οι δάσκαλοι σας να έχετε πάντα  μέσα στην καρδιά σας .

Αφήστε μια απάντηση