π. Σχολικός Σύμβουλος 3ης Εκπαιδευτικής Περιφερείας Καστοριάς


         Χρήστος Παστελάς

14 Οκτωβρίου 2018

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Μετά την κατάργηση το 1983 του «επάρατου θεσμού του Επιθεωρητή» από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ της εποχής και την αντικατάστασή του από δύο (2) θεσμούς, του Διευθυντή Εκπαίδευσης και του Σχολικού Συμβούλου, έχετε καταγράψει στο ιστορικό σας την κατάργηση του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου. Και στις δύο περιπτώσεις, ένας θεσμός καταργήθηκε χωρίς να αντικατασταθεί αυτούσιος από κάποιον άλλο, χωρίς επιστημονικά, αλλά μόνο με πολιτικά (καιροσκοπικά;) κριτήρια. Όπως ο θεσμός του Επιθεωρητή ουδέποτε κρίθηκε ή αξιολογήθηκε με αντικειμενικά επιστημονικά κριτήρια, έτσι και ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου καταργήθηκε χωρίς ποτέ να εκτιμηθεί η προσφορά του (ή η απουσία αυτής). Τότε ήταν ένας δικηγόρος στη θέση σας που το έπραξε και δε θα περίμενε κανείς να το επαναλάβει ένας πανεπιστημιακός.

Ναι, είναι γεγονός ότι ο θεσμός του ΣΣ είχε προβλήματα, ιδιαίτερα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αλλά, παρά τις προτάσεις της ΠΕΣΣ, ουδέποτε φάνηκε να προσπαθείτε να τον εξωραΐσετε. Μετά από καθυστέρηση 3 χρόνων παρουσιάσατε ένα νομοσχέδιο με διατάξεις οι οποίες, φανερά, είχαν σα στόχο, να απομακρύνουν ΣΣ με πολύχρονη παρουσία στο θεσμό. Αλλά, δεν χρειαζόταν να καταργηθεί ο θεσμός για να επιτύχετε κάτι τέτοιο. Όλα τα θετικά στοιχεία του νομοθετήματός σας (περιορισμός θητειών, έλεγχος απασχόλησης, διδακτική προϋπηρεσία κτλ.) θα μπορούσαν να αλλάξουν το περιεχόμενο του θεσμού του ΣΣ χωρίς την κατάργησή του. Αλλά το πιο υποτιμητικό και απαξιωτικό του νομοθετήματος σας ήταν η επιλογή κατά Περιφέρεια.

Επιλέξατε οι επιστήμονες εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν για να στελεχώσουν τον νέο θεσμό του ΣΕΕ να κριθούν από πρόσωπα με διοικητικά καθήκοντα που επιλέχθηκαν με πολιτικά κριτήρια για να στελεχώσουν τις θέσεις τους. Σε ένα κράτος που οι πελατειακές σχέσεις κυριαρχούν στην κεντρική πολιτική σκηνή, επιλέξατε να τις μεγεθύνετε σε τοπικό επίπεδο με την επιλογή σας. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν υπέβαλλα αίτηση (όπως και σημαντικός αριθμός συναδέλφων ΣΣ), παρόλο που το νομοθέτημά σας  ταίριαζε στο υπηρεσιακό μου προφίλ, άρα και η επιλογή μου θα ήταν εφικτή. Όπως έχει πει ο ποιητής «Κι αν δεν μπορεί να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…»

Δηλώσατε στο παρελθόν ότι η χώρα έχει «το πιο γερασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό».  Αυτό μπορεί ταυτόχρονα να θεωρηθεί ως μειονέκτημα καθώς δεν εντάσσονται στην εκπαιδευτική κοινότητα νέοι εκπαιδευτικοί που θα την εμπλουτίσουν με νέες διδακτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις, αλλά και ως πλεονέκτημα καθώς υπάρχει συσσωρευμένη διδακτική και παιδαγωγική εμπειρία στο διδακτικό προσωπικό και πολύ πλούσια επιστημονική (αυτό)επιμόρφωση, τουλάχιστον μεταξύ των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι το οποίο γνωρίζω καλά.

Κατά τη γνώμη μου, μόνο ως σπατάλη του υπάρχοντος δυναμικού, της εμπειρίας (όχι της πείρας), της επιστημονικής και παιδαγωγικής συγκρότησης και της νομομάθειας μπορεί να θεωρηθεί η επιστροφή των Σχολικών Συμβούλων που, είτε δεν επιλέχθηκαν στις νέες θέσεις των ΣΣΕ,  είτε δεν υπέβαλλαν αίτηση, στις τάξεις των σχολείων προκειμένου απλά να καλυφθούν διοικητικές ανάγκες «κενών». Και, χάρη στην, από το 2015, νομοθετική παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου, ούτε η συνταξιοδότηση είναι επιλογή για το μεγαλύτερο μέρος αυτών.

Τουλάχιστον θα περίμενε κάποιος εκ μέρους σας,  να επιδείξετε την αβρότητα να ευχαριστήσετε τους Σχολικούς Συμβούλους, απερχόμενους και μη, για τη συνολική προσφορά τους στην εκπαίδευση. Ναι, είναι γνωστό ότι δεν τίμησαν όλοι τον θεσμό με την παρουσία τους από το 1983, αλλά είναι τουλάχιστον άδικη η συνολική «τιμωρητική» στάση που επιδείχτηκε με τις νομοθετικές σας επιλογές απέναντι σε επιστήμονες εκπαιδευτικούς και η, εκ των υστέρων, απαξιωτική αντιμετώπισή τους. Είναι σαν ο δάσκαλος να τιμωρεί όλη την τάξη γιατί ένας ή κάποιοι μαθητές «ατάκτησαν».

Κλείνω με την εμφατική δήλωση ότι είμαι υπερήφανος που φέρω τον τίτλο του δασκάλου και είμαι χαρούμενος που επέλεξα να επιστρέψω στα διδακτικά μου καθήκοντα μετά από 16 χρόνια προσφοράς από διάφορες θέσεις ως στέλεχος της εκπαίδευσης. Για εμένα προσωπικά οι θέσεις από τις οποίες υπηρέτησα επί 34 χρόνια την εκπαίδευση δεν στόχευαν στην οικονομική, υπηρεσιακή ή κοινωνική αναβάθμιση αλλά ήταν ένα εφαλτήριο για προσφορά, πολλές φορές με μεγάλο προσωπικό τίμημα. Και τιμώ κάθε συνάδερφο εκπαιδευτικό που κοπιάζει (εφεξής μόνος του, χωρίς στήριξη) καθημερινά για να προσφέρει στα παιδιά της χώρας μας αυτό που, πολλές φορές, το κράτος τους αρνείται.

Ελπίζω η παρούσα επιστολή μου να προβληματίσει και εσάς και την επιστημονική κοινότητα για την ορθότητα των επιλογών σας.

Με τιμή
Χρήστος Παστελάς
Δάσκαλος

11 Ιουνίου 2017

Απολογισμός εκδήλωσης παρουσίασης έργων ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ δημιουργίας βίντεο με θέμα: «Βλέπω τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια»

Με κριτήριο τη συμμετοχή όλων σχεδόν (19 από 20) των μαθητών που συμμετείχαν στη Μαθητική Δραστηριότητα Δημιουργίας Βίντεο με θέμα: «Βλέπω τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια» και ικανοποιητικού αριθμού εκπαιδευτικών των σχολείων του νομού Καστοριάς, κρίνουμε την εκδήλωση επιτυχημένη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς κ. Νίκου Αλχασίδη και στη συνέχεια ακόλούθησε ομιλία του διοργανωτή Σχολικού Συμβούλου της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφερείας Καστοριάς κ. Χρήστου Παστελά. Στην ομιλία μου τονίστηκε η σημασία της συμμετοχής από μαθητές σε μια Δραστηριότητα χωρίς υλική ανταμοιβή ή βραβείο, χωρίς αξιολόγηση ή κατάταξη των συμμετοχών, παρά μόνο από επιθυμία δημιουργίας. Το πόρισμα της Επιτροπής Εκτίμησης έργων διαβάστηκε από το μέλος της Επιτροπής και δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Δισπηλιού κ. Γιάννη Καραγεωργίου. Ακολούθησε, με τυχαία σειρά, η προβολή όλων των βίντεο που συμμετείχαν, τα οποία παρουσίασαν, πριν από την προβολή τους, οι ίδιοι οι μαθητές που τα δημιούργησαν. Τέλος, προβλήθηκε ένα βίντεο που ετοίμασε ο διοργανωτής με το θέμα και τις προδιαγραφές της Δραστηριότητας. Ακολούθησε ομαδική φωτογράφηση όλων των μαθητών από τον κ. Βασίλη Στάμο και, στη συνέχεια, απονεμήθηκαν τα Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής στους μαθητές από τους κκ. Νίκο Αλχασίδη, Φώτη Τριανταφυλλίδη και Χρήστο Παστελά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών σχολείων του νομού Καστοριάς, καθώς και οι Διευθυντές/ντριες του 1ου, 2ου και 3ου ΔΣ Άργους Ορεστικού, ΔΣ Δισπηλιού, ΔΣ Κορησού, ΔΣ Οινόης, ΔΣ Μεσοποταμίας και 6ου ΔΣ Καστοριάς.  Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο πρώην Διευθυντής του 6ου ΔΣ Καστοριάς κ. Φώτης Τριανταφυλλίδης. Επιπλέον, με τη φροντίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου ΔΣ Καστοριάς, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν καφέ και κεράσματα.

Δημοσιεύσεις για την εκδήλωση στον τοπικό «τύπο»
1. Δημοσίευση στο fouit.gr
2. Δημοσίευση στo if

Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης βρίσκονται εδώ: Φωτογραφίες εκδήλωσης 28-05-2017

Το Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής ήταν αυτό: Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής

Βίντεο της εκδήλωσης Πλήρες βίντεο της εκδήλωσης

Βίντεο Σχολικού Συμβούλου κ. Χρήστου Παστελά: Βίντεο Σχολικού Συμβούλου

21 Μαΐου 2017

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ δημιουργίας βίντεο με θέμα: «Βλέπω τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια»

ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 28-5-2017 (ΕΙΚΟΝΑ)Σε συνέχεια της προκήρυξης μας της Μαθητικής Δραστηριότητας Δημιουργίας Βίντεο με θέμα: «Βλέπω τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια» και όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, διοργανώνουμε εκδήλωση παρουσίασης των έργων που υποβλήθηκαν και έγινα δεκτά ως εξής:

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017, ώρα 11.30 π.μ.
Αίθουσα Εκδηλώσεων 6ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς (Καλλιθέα)

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Διευθυντή, του διδακτικού προσωπικού και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Όλα τα έργα που έγιναν δεκτά θα παρουσιαστούν με τυχαία σειρά (κλήρωση). Τα έργα τους μπορούν τα παρουσιάσουν οι ίδιοι οι μαθητές/δημιουργοί εφόσον το επιθυμούν. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν Αναμνηστικές Βεβαιώσεις Συμμετοχής. ΔΕΝ θα δοθούν βραβεία σε κανέναν από τους συμμετέχοντες, ούτε θα υπάρξει αξιολογική κατάταξη των έργων. Θα υπάρξουν όμως συνολικές παρατηρήσεις για όλες τις συμμετοχές σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής κρίσης των έργων. Τα έργα ΔΕΝ θα αναρτηθούν σε κανένα διαδικτυακό ή άλλο χώρο, εκτός και μόνο εάν υπάρξει επιθυμία των δημιουργών για κάτι τέτοιο.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ βρίσκεται εδώ:Λήψη αρχείου

Και η ΑΦΙΣΑ εδώ:Λήψη αρχείου

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ δημιουργίας βίντεο

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ
ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ δημιουργίας βίντεο με θέμα: «Βλέπω τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια»

Σε συνέχεια της προκήρυξης της Μαθητικής Δραστηριότητας Δημιουργίας Βίντεο με θέμα: «Βλέπω τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια» και μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής έργων, συστήνουμε, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, Επιτροπή κρίσης των έργων που υποβλήθηκαν, ως εξής:

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Χρήστος Παστελάς ΠΕ70 ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
01 Νίκος Κύρου ΠΕ70 ΔΣ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ ΜΕΛΟΣ
02 Γιάννης Καραγεωργίου ΠΕ70 ΔΣ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ ΜΕΛΟΣ
03 Χρήστος Τοκατλίδης ΠΕ11 ΔΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΜΕΛΟΣ
04 Παναγιώτης Κοκκαλένιος ΠΕ70 6ο ΔΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΛΟΣ
05 Παύλος Απιδόπουλος ΠΕ70 6ο ΔΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΛΟΣ

Έργο των μελών της Επιτροπής:
1. Να διαβάσουν την προκήρυξη προσεκτικά
2. Να διαπιστώσουν εάν τα βίντεο πληρούν τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις συμμετοχής σύμφωνα με την προκήρυξη
3. Να προβούν σε αξιολογικές παρατηρήσεις των βίντεο σχετικά με την
α. Προσέγγιση του θέματος και σχετικότητα με αυτό
β. Πρωτοτυπία
γ. Τεχνική αρτιότητα

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει σε κλειστή συνεδρίαση για την έκδοση του Πορίσματος την Τρίτη 23-05-2017 και ώρα 17.30.

19 Φεβρουαρίου 2017

Παράταση προθεσμίας υποβολής βίντεο για τη δραστηριότητα «Βλέπω τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια»

ΑΦΙΣΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-final

Λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή της Καστοριάς κατά τον μήνα Ιανουάριο, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής συμμετοχων στη Μαθητική Δραστηριότητα με θέμα «Βλέπω τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια» μέχρι και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

Επιπλέον η διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας έχει αλλάξει στην pastelas@sch.gr

Η προκήρυξη της μαθητικής δραστηριότητας σε μορφή .pdf βρίσκεται εδώΛήψη αρχείου

Η αφίσα της μαθητικής δραστηριότητας σε μορφή .pdf βρίσκεται εδώΛήψη αρχείου

17 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ δημιουργίας βίντεο με θέμα: «Βλέπω τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια»

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3ης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφερείας Καστοριάς προκηρύσσει ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ δημιουργίας βίντεο με θέμα:
«Βλέπω τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια»
Η Δραστηριότητα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής ευθύνης του Σχολικού Συμβούλου της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφερείας Καστοριάς. Εντούτοις δε θα αποκλειστούν συμμετοχές προερχόμενες από άλλα σχολεία του νομού Καστοριάς εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.
Στόχος της Δραστηριότητας είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών σε τομείς πέρα από αυτούς που ασχολείται η τυπική σχολική εκπαίδευση, η εξοικείωση με το βίντεο σαν μορφή επικοινωνίας σκέψεων και ιδεών, η ανάπτυξη της ικανότητας παρουσίασης τους σε περιορισμένο χρονικό διάστημα και, τέλος, η καλύτερη γνωριμία τους με τεχνικές δημιουργίας βίντεο. Και όλα τα παραπάνω χωρίς να ενθαρρύνεται ο ανταγωνισμός, αλλά η καλλιέργεια της δημιουργικότητας ως μέσου επίτευξης προσωπικών στόχων.
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
1. Στη Δραστηριότητα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές της Δ, Ε ή ΣΤ τάξης.
2. Η συμμετοχή στη Δραστηριότητα μπορεί να είναι ΑΤΟΜΙΚΗ ή ΟΜΑΔΙΚΗ (σε ομάδες μέχρι 3 μαθητές).
3. Κάθε μαθητής ή ομάδα μπορεί να υποβάλει μόνο ΜΙΑ συμμετοχή. Δεν μπορεί το ίδιο άτομο να συμμετέχει ταυτόχρονα και με Ατομικό και με Ομαδικό έργο.
4. Η συμμετοχή στη Δραστηριότητα δεν είναι συμμετοχή σχολείου αλλά ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ). Το σχολείο φοίτησης δεν είναι προϋπόθεση συμμετοχής, αρκεί μόνο να ανήκει στο νομό Καστοριάς.
5. Τα έργα που θα υποβληθούν δε θα πρέπει να έχουν προβληθεί δημόσια στο παρελθόν, ούτε θα πρέπει να έχουν αναρτηθεί σε διαδικτυακές υπηρεσίες κάθε είδους. Πρέπει να είναι πρωτότυπα και να δημιουργηθούν στα πλαίσια αυτής της Δραστηριότητας.
6. Οι μαθητές μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από εκπαιδευτικούς, γονείς ή άλλα άτομα στους εξής τομείς και μόνο: α. Προμήθεια, χορήγηση εξοπλισμού β. Θέματα τεχνικής φύσης γ. Ηλεκτρονική επεξεργασία σε Η/Υ
7. Κάθε βίντεο μπορεί να έχει διάρκεια μέχρι 5’ (πέντε) λεπτά της ώρας. Βίντεο με μεγαλύτερη διάρκεια δε θα κρίνονται.
8. Το βίντεο θα πρέπει να πληρεί οπωσδήποτε τις παρακάτω τεχνικές προδιαγραφές: α. Λόγος πλευρών 16:9 β. Ανάλυση 1920x1080p ή 1280x720p β. Κωδικοποίηση με συμπίεση H.264 σε μορφή .MP4 (όχι .MOV) γ. Ήχος stereo 16bit , 128 ή 192kbps σε μορφή .MP3 Έργα που δεν πληρούν τις παραπάνω τεχνικές προδιαγραφές δε θα κρίνονται.
9. Κάθε έργο θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από μια περιληπτική περιγραφή του βίντεο στην οποία να αναγράφονται επίσης οι λόγοι που ο συμμετέχων εμπνεύστηκε το περιεχόμενό του και οι τρόποι που το ολοκλήρωσε. Επίσης, ποια βοήθεια δέχτηκε, από ποιους και σε ποιους τομείς. Η περιγραφή δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 150 λέξεις. Η μορφή του πρέπει να είναι είτε .DOC ή .DOCX σε έκδοση από το 2003 και μετά, είτε .PDF. Απουσία του παραπάνω συνοδευτικού κειμένου ακυρώνει τη συμμετοχή και το έργο δεν κρίνεται.
10. Κάθε βίντεο στα αρχικά καρέ πρέπει να αναφέρει το όνομα (ή ονόματα) του δημιουργού, την τάξη (όχι τμήμα) που φοιτά, την ημερομηνία ολοκλήρωσης του βίντεο και το σχολείο στο οποίο φοιτά. Επιπλέον πληροφορίες είναι δεκτές, αλλά όχι υποχρεωτικές.
11. Ο τρόπος υποβολής των έργων είναι ο εξής: α. Τοποθέτηση του αρχείου βίντεο (.mp4) και του συνοδευτικού κειμένου (.doc ή .pdf) σε συμπιεσμένο αρχείο .zip. Το συμπιεσμένο αρχείο θα πρέπει να τιτλοφορείται με το ονοματεπώνυμο του μαθητή, την τάξη, το σχολείο φοίτησης και την ημερομηνία υποβολής χωρίς ενδιάμεσα κενά. (πχ. ΕπώνυμοΌνομα-ΣΤ-5οΔΣΑΡΓΟΥΣΟΡΕΣΤΙΚΟΥ-31122016.zip) β. Ανάρτηση του αρχείου σε κάποια υπηρεσία διαδικτυακής αποθήκευσης (πχ. Google Drive, One Drive, Dropbox κτλ.) γ. Αποστολή του υπερσυνδέσμου (όχι του ίδιου του αρχείου) με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση daskalo1@otenet.gr . Απαραίτητο να υπάρχουν στο κυρίως σώμα του ηλεκτρονικού μηνύματος στοιχεία επικοινωνίας (τηλ. σταθερό ή κινητό ΚΑΙ e-mail). Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση μπορούν να απευθύνονται όσοι επιθυμούν επιπλέον διευκρινήσεις.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων ορίζεται η Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 23.59, με δυνατότητα παράτασης μέχρι και Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017, εφόσον απαιτηθεί. Έργα που θα υποβληθούν μετά την λήξη της προθεσμίας δε θα ληφθούν υπόψη.
Η κρίση θα γίνει από ομάδα εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων του νομού Καστοριάς με επικεφαλής το Σχολικό Σύμβουλο, τα μέλη της οποίας θα γνωστοποιηθούν αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των έργων. Όλα τα έργα που θα υποβληθούν θα κριθούν ως προς τα εξής στοιχεία: α. Προσέγγιση του θέματος και σχετικότητα με αυτό β. Πρωτοτυπία γ. Τεχνική αρτιότητα
Όλα τα έργα που θα γίνουν δεκτά θα παρουσιαστούν (εφόσον υπάρχει η συγκατάθεση του δημιουργού) σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαρτίου 2017 και ημέρα Σάββατο απόγευμα ή Κυριακή πρωί σε χώρο που θα καθοριστεί. Τα έργα τους θα τα παρουσιάσουν οι ίδιοι οι μαθητές-δημιουργοί με όποιο τρόπο επιθυμούν. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Τα έργα ΔΕΝ θα αναρτηθούν σε κανένα διαδικτυακό ή άλλο χώρο, εκτός και μόνο εάν υπάρξει επιθυμία των δημιουργών για κάτι τέτοιο. Η προστασία των έργων των δημιουργών είναι εγγυημένη και εξασφαλισμένη.
Τα έργα θα παρουσιαστούν σε τυχαία σειρά. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν Αναμνηστικές Βεβαιώσεις Συμμετοχής. ΔΕΝ θα δοθούν βραβεία σε κανέναν από τους συμμετέχοντες, ούτε θα υπάρξει αξιολογική κατάταξη των έργων. Θα υπάρξουν όμως παρατηρήσεις για κάθε έργο από τα μέλη της επιτροπής κρίσης με βάση τα κριτήρια που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Καλή συμμετοχή!

Κατεβάστε την προκήρυξη σε αρχείο .PDF εδώ Προκήρυξη Βιντεο 2016-17

© 2021 π. Σχολικός Σύμβουλος 3ης Εκπαιδευτικής Περιφερείας Καστοριάς   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων