Dies Haus ist mein und doch nicht mein… 2016-17

Dies Haus ist mein und doch nicht mein….

To 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς συνεργάζεται κατά τη φετινή σχολική χρονιά (2016-17) με το 2ο  Γυμνάσιο του Αγίου Νικολάου Κρήτης καθώς και με τα Γυμνάσια Gimnazjum w Jordanowie  και Zespół Szkół Katolickich της Πολωνίας στο eTwinning έργο “Dies Haus ist mein und doch nicht mein…”.

Ομάδες μαθητών από τα 4 σχολεία επικοινωνούν χρησιμοποιώντας την Γερμανική ως γλώσσα επικοινωνίας.  Πραγματοποιούν εργασίες με σκοπό την γνωριμία μεταξύ τους, των  σχολείων τους και των πόλεών τους.  Εστιάζουν στις ευαισθησίες που έχουν οι ίδιοι, τα σχολεία και οι πόλεις τους αναφορικά με το περιβάλλον. Μιλούν  για τα βότανα που υπάρχουν στον τόπο τους και για τα φαγητά στα οποία αυτά χρησιμοποιούνται.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι οι μαθητές μας να  γνωρίσουν νέους της Ευρώπης και να νιώσουν ότι είναι και οι ίδιοι μέρος της ευρωπαϊκής κοινότητας.   Στόχοι είναι μεταξύ άλλων η βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας, το να χρησιμοποιήσουν  οι μαθητές  τα Γερμανικά σε αυθεντικές περιστάσεις επικοινωνίας  καθώς και η βελτίωση της ικανότητάς τους στη χρήση των ΤΠΕ.

Η πλατφόρμα eTwinning προσφέρει ένα προστατευμένο περιβάλλον, στο οποίο οι μαθητές από τα 4  ευρωπαϊκά σχολεία μπορούν να αναρτούν τις εργασίες τους, να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και  να λένε την άποψή τους.

Από το 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς συμμετείχαν οι μαθητές:

Άγγελος Γραμμένος, Αλεξάνδρα Γκετσίδου, Αλεξάνδρα Μελίδου,  Αμαλία Ούρδα, Ανδρέας Φουληράς,  Άρτεμις Λουκοπούλου, Χρυσούλα Μακρίδου,  Φαίδρα Επαγγέλη, Γιούλη Βακάκη, Κατερίνα Νόλη, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, Λεωνίδας Δεμίρης, Μαρία Λάππα, Μαρία Νικολάου, Νικολέτα Πελαγίδου, Νίκος Πετρίδης, Παναγιώτα Μπατσέλα, Παναγιώτης Καλαφατίδης, Πέτρος Αναστασίου, Σοφία Κατσάνου,  Σπύρος Μπιζόγλης, Στεφανία Ανδρονικίδου, Θωμάς Αμανατίδης, Βασιλική Αδαμοπούλου, Βασιλική Ρέβα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *