World records…to be continued!

Μάθημα 2ο

Τι κάνετε παιδάκια; Έλαβα από κάποιους τις εργασίες του προηγούμενου μαθήματος και πρέπει να πω ότι ήταν πολύ καλές! Μπράβο σας! Για όσους ξεκινούν τώρα να παρακολουθούν το blog, καλό θα ήταν να ξεκινήσουν από το Μάθημα 1ο.

Στο προηγούμενο μάθημα παρακολουθήσαμε ένα βιντεάκι για κάποια Guiness World Records. Για να δούμε τι θυμόμαστε! Αντιγράφω τις ερωτήσεις στο τετράδιό μου και τις απαντώ. Δεν ξεχνάω ότι οι απαντήσεις μου πρέπει να είναι ολοκληρωμένες. Αν δε θυμάμαι καλά το κείμενο, το ξαναδιαβάζω ή παρακολουθώ το βίντεο του προηγούμενου μαθήματος.

  1. Where does the tallest woman live?
  2. How tall is she?
  3. How many rooms has the largest palace got?
  4. What is John Evans’ world record?
  5. Where does the longest snake live?
  6.  Is it dangerous? Why?

 

Ας επισκεφτούμε τώρα την ιστοσελίδα των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες:

Guiness World Records

Βρίσκουμε δύο ρεκόρ που θεωρούμε πιο ενδιαφέροντα και διαλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους για να κρατήσουμε σημειώσεις:

  • Φτιάχνοντας στο τετράδιό μου δύο νοητικούς χάρτες (mind map), έναν για κάθε ρεκόρ που διάλεξα, όπως παρακάτω:

  • Συμπληρώνοντας τον πίνακα στο βιβλίο μου στη σελ.79, άσκηση D

Με βάση λοιπόν τις σημειώσεις που κρατήσαμε, πάμε να γράψουμε μια παράγραφο για το καθένα με την οποία θα τα παρουσιάζουμε και θα εξηγούμε και το λόγο για τον οποίο τα ξεχωρίσαμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη σύγκριση των επιθέτων όπου ταιριάζει.

Πάμε τώρα να διασκεδάσουμε λίγο; Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και μάθετε πώς μπορείτε να δοκιμάσετε και στο σπίτι κάποια από τα ρεκόρ Γκίνες! Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα και διαλέξτε τα ρεκόρ που σας κινούν περισσότερο το ενδιαφέρον!

Guinness World Records for kids

Καλή διασκέδαση! Περιμένω νέα σας!