PAINTBALL,ένα άθλημα που λίγοι ξέρουν την αληθινή ιστορία του.

Μέσα 1960. Ο Charles Nelson είναι ο πατέρας του paintball. Η Nelson Paint Company δημιουργήθηκε το 1940 από τους αδελφούς Charles και Evan Nelson με σκοπό να κατασκευάζει εξαρτήματα και μέσα με τα οποία οι ξυλοκόποι και οι δασονόμοι θα μπορούσαν να μαρκάρουν την ξυλεία τους μέσα στα δάση. Ένα από αυτά τα μέσα ήταν και ένα είδος όπλου το οποίο ψέκαζε σπρέι μπογιάς. Αλλά το paintball εφευρέθηκε όταν η Αμερικάνικη Δασοφυλακή , ζήτησε από την Nelson Paint Company , για έναν πιο αξιόπιστο τρόπο , με τον οποίο θα μπορούσε να μαρκάρει τα δέντρα από κάποια απόσταση. Και αυτό διότι , πολλά δέντρα υπήρχαν πίσω από μεγάλες συστάδες θάμνων με πολύ δύσκολη προσπέλαση. Η ιδέα της χρωματόσφαιρας (paintball) λοιπόν , δημιουργήθηκε με σκοπό να μπορεί να βάλλεται με κάποιο είδος όπλου από απόσταση , να μπορεί να προσπερνά όλα τα εμπόδια που υπάρχουν μπροστά από τα δέντρα , και κυρίως να μπορεί να επιτυγχάνει όσο το δυνατό μεγαλύτερο βεληνεκές. Επίσης το ίδιο μέσο εάν κατασκευαζόταν είχαν ζητήσει και οι κτηνοτρόφοι για να μπορούν να μαρκάρουν διάφορα ζώα ελευθέρας βοσκής.

Μάιος 1981. Το paintball ξεκινά στο Henniker, New Hampshire. Οι δημιουργοί του, Bob Guernsey,Hayes Noel, και Charles Gaines, συζήταγαν την ιδέα το εάν έπρεπε τελικά να παίξουν το παιχνίδι τους. Η διαφωνία τους κράτησε για λίγα χρόνια. Το nelspot είχε αγοραστεί και είχε δοκιμαστεί στον γιο του Charles, τον Shelby, ο οποίος είπε πως δεν πόναγε και πάρα πολύ.

27 Ιουνίου 1981. Διεξήχθη το πρώτο παιχνίδι paintball, με 12 παίκτες να συναγωνίζονται αναμεταξύ τους.

Δεν ασχολούμαι πολύ καιρό με το paintball(έχω παίξει μόνο 6-7 φορές.). Θα σας συνιστούσα ανεπιφύλακτα να ασχοληθείτε με το άθλημα. Για να σας δώσω και κάποιες πληροφορίες,υπάρχει μια πίστα paintball στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ονόματι athens paintball village. Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου μέσω μηνύματος.

Τι κάνει καί τι ΔΕΝ κάνει η Χρωματοσφαίριση:

Μας διδάσκει το νόημα της ομαδικής δουλειάς.
Μας διδάσκει να έχουμε σεβασμό στον εαυτό μας καί στους άλλους.
Μας βοηθά στην ανάπτυξη των ικανοτήτων ηγεσίας.
Μας δίνει να καταλάβουμε γιατί δεν πρέπει να βρεθεί ποτέ κανείς σε μιά εμπόλεμη ζώνη.

ΔΕΝ προωθεί την βία.
ΔΕΝ προωθεί τον πόλεμο.
ΔΕΝ μας διδάσκει πως να πυροβολούμε.
ΔΕΝ μας προετοιμάζει για τον στρατό.
ΔΕΝ μας κάνει να νοιώθουμε ανίκητοι.

Αν θέλετε (και έχετε χρήμα στην άκρη βέβαια) θα μπορούσατε να αγοράσετε εξοπλισμό για να παίζετε paintball.Υπάρχουν κάποια καταστήματα, και το ένα μάλιστα είναι στην Αθήνα.Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε ιστοσελίδες που έχετε την δυνατότητα να κάνετε on-line αγορές.


Σχετικά με Billy

“SEMPER FI”. “THE ONLY EASY DAY… WAS YESTERDAY” (U.S NAVY SEALS). “THE HISTORY WAS WRITTEN BY THE VICTOR”. (JOHN KENNEDY). WHO DARES WINS (Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ)


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *