preload
Ab Imo Pectore
Ιούλ 12 23

Το σχέδιο εργασίας “Συνάντηση με τον Γκόγια στο Τελλόγλειο” που εκπονήθηκε τη σχολική χρονιά που πέρασε (2011-2012) πέρα από όσα πρόσφερε στους μαθητές και τους δύο εκπαιδευτικούς που συμμετείχαμε, συνεχίζει να αποτελεί πηγή ευχάριστων συναισθημάτων.

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της δράσης «Θεσμός αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και διαπίστωσα ότι το έργο που υποβάλαμε από κοινού η Ελένη Μπούσια κι εγώ βρίσκεται μέσα στα 100 έργα που θα βραβευθούν.

Στόχος της δράσης -όπως δηλώνεται στον επίσημο ιστότοπο– “είναι η αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται στα σχολεία, ως βάση για τον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου μέσα από την επιβράβευση και την δημόσια ανάδειξη «βέλτιστων πρακτικών» της μαθησιακής διαδικασίας. Η δράση αποτελεί μία πρωτοβουλία που επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο σε ένα σχολείο που επιδιώκει τη συνεχή βελτίωση, την αλλαγή, την πολυμορφία καθώς και σε μηχανισμούς συνεχούς ανατροφοδότησης και υποστήριξης της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών. Οι καλές πρακτικές, όπως θα αναδεικνύονται μέσα από την διαδικασία αυτής της δράσης και τη μελλοντική της εφαρμογή κατά τις επόμενες σχολικές χρονιές, θα αναρτώνται στον ιστότοπο «Αριστεία και Καινοτομία» του ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.Β.Μ.Θ. (αποθετήριο καλών πρακτικών), που θα αποτελεί στο εξής μία δεξαμενή άντλησης ιδεών για όλους τους ενδιαφερόμενους“.

Στο φετινό θεσμό υποβλήθηκαν 470 έργα από 850 εκπαιδευτικούς, για να αξιολογηθούν. Η διαδικασία αξιολόγησης προέβλεπε διπλή ανώνυμη κρίση και βαθμολόγηση, ενώ η τελική βαθμολογία κάθε έργου προέκυψε από το άθροισμα της βαθμολογίας των 2 κριτών. Κάθε κριτής μπορούσε να βαθμολογήσει ένα έργο από 1 μέχρι 180 μονάδες.

Το έργο μας συγκέντρωσε 329 μονάδες και κατέλαβε την 94η θέση!

Το αριστείο αφιερώνεται στους πρωταγωνιστές του, που δεν είναι άλλοι από τους 37 μαθητές, του 17ου Δ.Σχ Θεσσαλονίκης και του 1ου Δ.Σχ Νεάπολης.

Όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Επίσης εδώ μπορείτε να βρείτε την πλήρη ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση