Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Μαθαίνοντας το Πυθαγόρειο Θεώρημα…

Μαθαίνοντας το Πυθαγόρειο Θεώρημα…

Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή, που όλα γύρω μας αλλάζουν. Η τεχνολογία έχει εισέλθει στη ζωή μας και φυσικά δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον τομέα της εκπαίδευσης. Ως εκπαιδευτικοί πρέπει να είμαστε ενήμεροι για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι Νέες Τεχνολογίες. Για την επιτυχία μιας νέας, σύγχρονης διδασκαλίας, απαραίτητη κρίνεται η χρήση υπολογιστών στις τάξεις. Χρησιμοποιώντας για παράδειγμα υπολογιστές στην εκπαιδευτική διαδικασία, προσφέρουμε στους μαθητές μας μια πολυαισθητηριακή διδασκαλία, καθώς εμπλέκονται ταυτόχρονα οπτικές, ακουστικές και κιναισθητικές – απτικές μέθοδοι. Επιπλέον, με την κατάλληλη καθοδήγηση του δασκάλου, οι μαθητές αλληλεπιδρούν και αναπτύσσουν συνεργασία με άλλους μαθητές.

Ο εκπαιδευτικός δεν έχει πλέον απλά τον ρόλο του αναμεταδότη γνώσεων, αλλά αποκτά έναν ρόλο συμβούλου και καθοδηγεί τους μαθητές του στην ανακάλυψη νέων γνώσεων. Επιπλέον τους ωθεί στο να βρουν τα ενδιαφέροντά τους και την κλίση τους. Οι μαθητές λοιπόν συμμετέχουν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία και προετοιμάζονται για την ενσωμάτωσή τους στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφόρησης.

https://www.youtube.com/watch?v=Y7OCKDX3yIg

Για τη διδασκαλία για παράδειγμα των Μαθηματικών, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε υπολογιστή και να έχουμε οργανώσει το μάθημά μας με σχετικές εικόνες, βίντεο, διαγράμματα, προσομοιώσεις.

Το Πυθαγόρειο θεώρημα θα μπορούσε να διδαχτεί μέσα από διαδραστικό πίνακα, επεξηγηματικά βίντεο, καθώς και πειράματα που ωθούσαν τους μαθητές να τα πραγματοποιήσουν και οι ίδιοι. Θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ομάδες και να συμμετέχουν σε ερωτηματολόγια και κουίζ σχετικά με το μάθημα.

 

Ένα βίντεο σχετικά με την αξία της Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση

Μην ξεχνάτε και τον διαδραστικό πίνακα!!!

Μαθηματικά με Η/Υ

Τα ανθρώπινα δικαιώματα με απλά λόγια

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση