Ζωγραφίζοντας την πόλη μου

Αντιγράφω το περιεχόμενο της πρώτης ανάρτησης :

Τη σχολική χρονιά 2013-2014 υλοποιείται στο 3ο γυμνάσιο Βέροιας πρόγραμμα που εντάσσεται στην κατηγορία των πολιτιστικών θεμάτων με τίτλο «Ζωγραφίζοντας την πόλη μου». Οι καθηγητές που υποστηρίζουν το πρόγραμμα είναι οι:
Γιαννοπούλου  Αθηνά ( ΠΕ02)
Γολιδοπούλου Ευανθία ( ΠΕ03)
Χαμιδιελή Φωτεινή  (ΠΕ08)
Τσισμανίδης Βασίλειος ( ΠΕ 04).
 Συν—εργάζονται με μια ομάδα 24 μαθητών-τριών της Γ΄ γυμνασίου. Η παιδαγωγική ομάδα  από κοινού με τους μαθητές  καθόρισαν  τους στόχους του προγράμματος, προσδιόρισαν  τα μέσα-εργαλεία εξυπηρέτησης  των στόχων και τις δραστηριότητες που θα υλοποιήσουν στη διάρκεια του προγράμματος.
 DSCF7888Πρόκειται για μια απόπειρα ανάγνωσης της πόλης της Βέροιας μέσα από την μελέτη στοιχείων  που διαμόρφωσαν τη ιστορική, κοινωνική  και πολιτισμική φυσιογνωμία  της  με κομβικό ζητούμενο τη «μεταβολή»  της ευαισθησίας των εφήβων μαθητών απέναντι στην πόλη τους. Η  μεταβολή αυτή αναμένεται να αναδειχτεί μέσα από δραστηριότητες εικαστικής υφής (ζωγραφική, φωτογραφία, story telling) και ασκήσεις δημιουργικής γραφής.

Εμένα πάντως με εντυπωσίασε τόσο το ίδιο το πρόγραμμα ως ιδέα όσο και η ως τώρα καλλιτεχνική παραγωγή. Κρίμα που το έμαθα μόλις σήμερα, θα το είχα προβάλει πολύ νωρίτερα. Ελπίζω ως το τέλος της χρονιάς να έχουμε και ως σχολείο ένα δικτυακό τόπο της προκοπής για να ανεβούν και εκεί κάποια κομμάτια. Η διεύθυνση του ιστολογίου είναι http://zografizontastinpolimou.blogspot.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *