Ακροβατώντας

Ορθοδοξία και Ορθοπραξία : Μια Προσέγγιση στις αρχές και στις μεθόδους της Ποιμαντικής Θεολογίας

Γενικά

Χριστός παράδεισος - Αντιγραφή
Αγαπητοί αναγνώστες, πολύτιμοι μαθητές και μαθήτριές μας, γονείς και κηδεμόνες, ενδιαφερόμενοι του Μαθήματος της Ορθόδοξης Θεολογίας,

Με χαρά μου σας καλωσορίζω στην παρούσα σελίδα, όπου ακολουθώντας τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, χρησιμοποιώντας τα νέα διαδικτυακά εργαλεία  και ενημερώνοντας τις τελευταίες εκπαιδευτικές καινοτόμες δράσεις, συγκέντρωσα προτάσεις και σχέδια μαθημάτων σε κάθε τάξη του Γυμνασίου και Λυκείου για να μελετούν τα παιδιά μας έγκυρα, ουσιαστικά και υπεύθυνα την ορθόδοξη Θεολογία που περιλαμβάνει :

Για την Α΄ Γυμνασίου : Φάκελλος του Μαθήματος των Θρησκευτικών για την Α’ Γυμνασίου με προτεινόμενη σειρά μαθημάτων : Λήψη αρχείου

φυγή6-σύγχρονοι πρόσφυγες - Αντιγραφή

Για την Β’  Γυμνασίου : Φάκελλος του μαθήματος των Θρησκευτικών για την Β’ Γυμνασίου, με την προτεινόμενη από μας σειρά μαθημάτων : Λήψη αρχείου

Χριστός-Ανάσταση - Αντιγραφή

Για την Γ΄ Γυμνασίου : Φάκελλος του Μαθήματος των Θρησκευτικών για την Γ’  Γυμνασίου, με την προτεινόμενη από μας σειρά μαθημάτων :Λήψη αρχείου

εκκλησία1

Φέτος θα χρησιμοποιήσουμε την διαδικτυακή τάξη του σχολικού δικτύου «e-me», https://e-me.edu.gr/,  όπου θα εργαστούμε με την πολύτιμη παροχή πολλών και σύγχρονων διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων για να εμπλουτίσουμε το πολύτιμο μάθημά μας σε εμπειρία βιωματική και θεωρητική μάθησης αληθινής! Θα μπορείτε να βρίσκετε κι εσείς κατόπιν προσθήκης όσων το επιθυμούν από τους μαθητές και γονείς, πρόσθετο υλικό, δραστηριότητες και δράσεις.

Για την Β΄ Λυκείου : Μελέτη της Ορθόδοξης Θεολογίας και των κυριοτέρων Θρησκευμάτων

Για την Γ΄ Λυκείου : Μελέτη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Ηθικής και Ζωής της Εκκλησίας

Επίσης, στην εφημερίδα μας (blog) θα σας παρέχουμε τις δράσεις-εργασίες των μαθητών μας καθώς και πηγές ενημέρωσης των καθηγητών, μαθητών και γονέων σε σύγχρονα εκπαιδευτικά και διαδικτυακά Εργαλεία.

Απολαύστε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας. Ευχόμαστε να σας ξεναγούμε αέναα στους ωκεανούς της ορθόδοξης Θεολογίας, Θεωρίας και Πράξης της Ζωής της Εκκλησίας, προσφέροντας έτσι μια ακόμα δυνατότητα να σκεφτούμε και να αγωνιστούμε να γινόμαστε συγκροτημένες θεανθρώπινες προσωπικότητες. Ακολουθήστε μας στον ιστότοπό μας!

Η ιστοσελίδα αυτή ανήκει ως υποενότητα στην διεύθυνση : www.2gympsilkalymn.wordpress.com, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ : ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο email : maria-themelis@hotmail.com για οποιαδήποτε απορία, κατάθεση απόψεων, αποριών, θεμάτων για συζήτηση σχετική με το θέμα της ιστοσελίδας.

Φέτος συγκεντρωτικά θα χρησιμοποιήσουμε το διαδραστικό πίνακα της padlet.com ώστε να μπορούν οι μαθητές κι οι αναγνώστες μας να γράφουν άμεσα τα σχόλιά τους κάτω από κάθε άρθρο που θα δημοσιεύεται σε κάθε τάξη.  Καλή μας χρονιά!
https://padlet.com/maria_themelis/orth_church_studies
%ce%b5%ce%be%cf%8e%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf-%cf%83%ce%b9%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%ac%cf%8a%cf%84

Ημερολόγια Έργου – Μια νέα προσέγγιση στη μελέτη των μαθημάτων μας!

http://orthodoxtheologylessonsdiaries.simplesite.com/

Πρόταση σύγχρονης διδακτικής του Μαθήματος των Θρησκευτικών

%ce%bf%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%af%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c

Εποπτικό Υλικό για το Μάθημα της Ορθόδοξης Θεολογίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αγαπητοί μας συνάδελφοι Θεολόγοι, γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες,
Η παιδαγωγική σημασία του παιχνιδιού, των γρίφων, των δραστηριοτήτων μνήμης, επανάληψης, σύνθεσης είναι αδιαμφισβήτητη για κάθε γνωστικό αντικείμενο. Πολύ περισσότερο ωφελεί στην πρόσληψη των θεολογικών γνώσεων που είναι από τη φύση τους υψηλές ως προς τα νοήματα και δύσκολο να διατυπωθούν μια και η ακρίβεια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να μένουμε πάντα στην ορθοδοξία και στην ορθοπραξία.
Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα αυτή στην οποία θα μπορούμε να προσεγγίζουμε παίζοντας τις έννοιες, τα πρόσωπα, τις καταστάσεις και τα γεγονότα της ορθόδοξης θεολογίας με σκοπό την εμπέδωση των νοημάτων και των σημασιών τους με εύληπτο, εύκολο και προπαντός ορθόδοξα δοσμένο τρόπο. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε, να παίζετε με την ψυχή σας και να προτείνετε στη θέση Αρχονταρίκι τις δικές σας ιστοσελίδες με εποπτικό υλικό, δικά σας παιχνίδια και δραστηριότητες. Μπορείτε επίσης να μας γνωρίσετε τις δικές σας δράσεις στο σχολείο η στην αίθουσα της κατήχησης του ναού σας, ώστε να εμπλουτίζετε κι εσείς με εποπτικό υλικό τη σελίδα μας. Τότε θα βεβαιωθούμε πώς παραδέχεστε δική σας τη σελίδα και θα χαρούμε πολύ.
Καλώς ορίσατε!

http://secondarytheologygames.simplesite.com/430737077

Τέλος, στην στήλη κατηχητικό, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τα μαθήματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Καλύμνου Λέρου και Αστυπαλαίας, για περισσότερη κατάρτιση

Αφήστε μια απάντηση

Ιούνιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Πρόσφατα σχόλια

  Σκακιστική άσκηση

  Σαν σήμερα

  1. 25/06/1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος διαλύει το κοινοβούλιο και κηρύσσει τη βραχύβια δικτατορία του.  Top
   
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων