Παρέα με το βιβλίο… ταξιδεύω!

«Αν θέλετε τα παιδιά σας να είναι έξυπνα, διαβάστε τους παραμύθια. Αν θέλετε τα παιδιά σας να είναι περισσότερο έξυπνα, διαβάστε τους περισσότερα παραμύθια.»  Άλμπερτ Αϊνστάιν

Τα βιβλία μας παρασύρουν σε κόσμους διαφορετικούς, όμορφους, διασκεδαστικούς, τρομακτικούς ή περιπετειώδεις. Εκεί, μας συντροφεύουν καλοί και κακοί ήρωες, μάγισσες, ζώα, ψάρια και πουλιά με ανθρώπινη λαλιά, πειρατές, νεράιδες, πριγκίπισσες και πρίγκηπες, δράκοι και… εξωγήινοι. Μας «ταξιδεύουν» με τη φαντασία και μας μαθαίνουν τον κόσμο, τη ζωή, τις ανθρώπινες σχέσεις, το καλό και το κακό, χρώματα και σχήματα, γράμματα και αριθμούς, τη φύση και πολλά άλλα.

Γι’ αυτές τις εμπειρίες που μας προσφέρουν τα βιβλία- ειδικά στο νηπιαγωγείο σε καθημερινή βάση- τα τιμήσαμε κι εμείς στην γιορτή τους  στις 2 Απριλίου,  που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και η ημέρα των γενεθλίων του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Περισσότερα για τον Χ.Κ.  Άντερσεν εδώ.

Μιλήσαμε για τα αγαπημένα μας βιβλία, τον τίτλο και τους ήρωές τους, για τους συγγραφείς, τους εικονογράφους και τους εκδοτικούς οίκους, για εξώφυλλα και οπισθόφυλλα και άλλες πληροφορίες. Ακόμα, πού βρίσκουμε τα βιβλία (βιβλιοπωλείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη, δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου) και αν τα αγοράζουμε ή όχι.

Screenshot 20220412 125856 DriveScreenshot 20220412 130145 Drive

Θέμα συζήτησης έγινε για το πώς συμπεριφερόμαστε στα βιβλία και συμφωνήσαμε στους κανόνες του καλού αναγνώστη, τους οποίους μπορούμε να συμπληρώνουμε με νέους :

οθόνης 123

Το φύλλο εργασίας μας:

Screenshot 20220412 125620 Drive

Στο τέλος της ημέρας φτιάξαμε ποντικάκια-σελιδοδείκτες (ιδέα από το internet).

IMG 20220401 122205IMG 20220401 122306

Χρόνια πολλά, αγαπημένα μας βιβλία!!

Ελπίζουμε να μας συντροφεύετε σε πολλά ακόμα φανταστικά ταξίδια!

Προτεινόμενες δραστηριότητες για το σπίτι μαζί με τη μαμά, το μπαμπά ή το μεγαλύτερο αδερφάκι(αν έχετε κέφι):

  • Φωτογράφισε το αγαπημένο σου παραμύθι και στείλε μας τη φωτογραφία
  • Ζωγράφισε το εξώφυλλο και τους ήρωες του βιβλίου και τί σου άρεσε περισσότερο από την ιστορία
  • Προσπάθησε να γράψεις τον τίτλο του, το όνομα του συγγραφέα και του εικονογράφου