cropped εικόνα Viber 2023 10 08 18 43 01 411

Απόκριες

Στα πλαίσια της εορταστικής περιόδου των Αποκριών, από το τμήμα της B’ τάξης του 8ου ΔΣ Aχαρνών, διοργανώθηκε μια εκπαιδευτική δράση που συνδύασε την παράδοση με τη μάθηση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν για να εξερευνήσουν τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία των Αποκριών, προωθώντας την κατανόηση και τον σεβασμό προς τις παραδόσεις.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να συμμετάσχουν σε παραδοσιακές κατασκευές και χειροτεχνίες που σχετίζονται με τις Απόκριες. Από την κατασκευή μάσκων μέχρι την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, η εκπαιδευτική αυτή δράση δημιούργησε ένα περιβάλλον πλούσιο σε εκπαιδευτική αξία και διασκέδαση.

Μέσα από τη συμμετοχή σε παιχνίδια και δραστηριότητες, οι μαθητές ενίσχυσαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και αναπτύχθηκαν νέες φιλίες. Παράλληλα, η εκδήλωση υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης και μετάδοσης των παραδόσεων στις νεότερες γενιές. Με χαρά και παιχνίδια, η εκπαιδευτική αυτή δράση άνοιξε παράθυρα στον πολύχρωμο κόσμο των Αποκριών, προσφέροντας μια εμπειρία μάθησης που θα μείνει αξέχαστη.