6 διασκεδαστικά παιχνίδια παγκόσμιας γεωγραφίας για την τάξη και το σπίτι

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εάν εσείς και οι μαθητές σας θέλετε να βελτιώσετε ή να ελέγξετε τις δεξιότητές σας στη γεωγραφία , ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα πάρα πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια.
Το Quizzity  είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που σας παρουσιάζει το όνομα μιας πόλης και πρέπει να κάνετε κλικ πάνω στο χάρτη, όπου νομίζετε ότι βρίσκεται η πόλη  αυτή στον κόσμο. Το Quizzity σας προσφέρει παιχνίδια για πόλεις σε όλο τον κόσμο. Για να αυξηθεί η ακρίβεια των εικασίων σας θα πρέπει να κάνετε zoom-in σε μια περιοχή πριν κάνετε κλικ στο χάρτη. Κάθε γύρος του Quizzity σας παρουσιάζει έξι ονόματα πόλεων. Οι πόντοι απονέμονται για την ακρίβεια και την ταχύτητα.
Το GeoGuessr  σας παρουσιάζει μια Google Street View εικόνα και μια ένδειξη για να προσπαθήσεις να μαντέψεις από ποιο μέρος του κόσμου είναι οι εικόνες. Παίζοντας το GeoGuessr είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ξεκινήσουν οι μαθητές να εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές οπτικές γωνίες για τον κόσμο.
Το Capital Toss  είναι ένα δωρεάν παιχνίδι γεωγραφίας από την ABCya. Το παιχνίδι διαθέτει μια λειτουργία πρωτεύουσες του κόσμου και μια λειτουργία πρωτεύουσες της κάθε χώρας. Και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Το όνομα του κράτους ή της χώρας εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Μετά από δέκα σωστές απαντήσεις οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν μια νέα μπάλα. Στις τρεις συνεχόμενες εσφαλμένες απαντήσεις, το παιχνίδι τελειώνει.
Το Spacehopper είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στις Google Maps Street View εικόνες. Το Spacehopper σας δείχνει μια εικόνα του Street View και θα πρέπει να μαντέψετε ποιο μέρος του κόσμου τραβήχτηκε η φωτογραφία. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί ιδέα να έχουμε τη χώρα είχαν εντοπιστεί πριν γίνουν μια εικασία. Μετά από τρεις αποτυχημένες εικασίες η σωστή απάντηση θα αποκαλυφθεί σε σας. Μπορείτε να παίξετε Spacehopper σε παγκόσμιο επίπεδο, ή μπορείτε να καθορίσετε ότι θέλετε μόνο να δείτε τις εικόνες από μια συγκεκριμένη ήπειρο.
Το Smarty Pins  είναι ένα παιχνίδι στο Google Maps που έχει αναπτύξει η Google. Ο Ξεφτέρης Pins παρουσιάζει στους παίκτες μια ερώτηση trivia που πρέπει να απαντήσει με την τοποθέτηση μιας καρφίτσας σε ένα χάρτη. Οι παίκτες κερδίζουν «μίλι» για τη σωστή τοποθέτηση μιας καρφίτσας στον χάρτη. Οι παίκτες μπορούν να χάσουν μίλια για την λανθασμένη ή αργοπορημένη απάντηση. Τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα σε πέντε κατηγορίες: τις τέχνες και τον πολιτισμό, την επιστήμη και τη γεωγραφία, τα σπορ και παιχνίδια, την ψυχαγωγία και την ιστορία και τα τρέχοντα γεγονότα.
Το Where is…?  είναι άλλο ένα καλό παιχνίδι γεωγραφίας. Αυτό το παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα δημοφιλές σχήμα για τα παιχνίδια γεωγραφίας: το όνομα της πόλης παρουσιάζεται στους παίκτες και θα πρέπει να κάνετε κλικ στο χάρτη για να μαντέψει όπου βρίσκεται η πόλη. Οι παίκτες έχουν άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με την ακρίβειά τους, με τη μορφή μιας μέτρησης, σε χιλιόμετρα, η απόσταση μεταξύ των εικασιών τους και των σωστών απαντήσεων..
http://www.freetech4teachers.com/ από http://sykees8.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση