panat's blog

Παρέχεται από το Blogs.sch.gr

Ενημέρωση για το Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας-Βόλβης

Μαρ 201730
Εθνικό Πάρκο Κορώνειας-Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών

Εθνικό Πάρκο Κορώνειας-Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών

 

Οι μαθήτριες Κακολύρη Σήλια, Κατή Ελευθερία και Τζέλη Αθηνά, που συμμετέχουν στο project “Μαθητές-Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”, συνέταξαν ερωτηματολόγιο (δομημένη συνέντευξη), το οποίο και απέστειλαν ( με Email) στο Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας-Βόλβης, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τη στελέχωση του φορέα, την περιοχή ευθύνης, τις αρμοδιότητες και τις δράσεις του φορέα κ.α. Ακολουθεί η συνέντευξη

Ερ: Πότε ιδρύθηκε ο φορέας διαχείρισης Κορώνειας-Βόλβης;

Απ: O Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης ιδρύθηκε το 2002.

Εθνικό Πάρκο

Εθνικό Πάρκο

 

Ερ: Από πού χρηματοδοτείται αυτός ο φορέας;

Απ: Ο Φορέας Διαχείρισης χρηματοδοτείται από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους.

Ερ: Από που εποπτεύεται ο φορέας Κορώνειας-Βόλβης;

Απ: Ο Φορέας Διαχείρισης εποπτεύεται από το ΥΠΕΝ (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

Νομοθετικό Πλαίσιο Προστασίας

Νομοθετικό Πλαίσιο Προστασίας

 

Ερ: Πόσοι εργάζονται σε αυτόν το φορέα και τι σπουδές έχουν κάνει;

Απ: Στο Φορέα Διαχείρισης εργάζονται 15 άτομα. Ένας δασολόγος, ένας γεωπόνος, δύο χημικοί μηχανικοί, δύο γραμματείς, μία ξεναγός, ένας γεωτεχνολόγος περιβάλλοντος, ένα δασοπόνος, μία βιολόγος και πέντε φύλακες.

Ερ: Ποιες είναι οι περιοχές ευθύνης του φορέα;

Απ: Η περιοχή ευθύνης του Φορέα είναι η Μυγδονία Λεκάνη που περιβάλλεται από τον υδροκρίτη των τεσσάρων βουνών : Βερτίσκου και  Κερδυλίων από το Βορά και Χορτιάτη και Χολομώντα από το Νότο.

Μυγδονία Λεκάνη

Μυγδονία Λεκάνη

 

Ερ: Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η λειτουργία του φορέα; Με τι ασχολείται ο κάθε επιστημονικός συνεργάτης μέσα στο φορέα;

Απ: Ο Φορέας διαχείρισης εξυπηρετεί την προστασία, διαχείριση και διατήρηση της βιοποικιλότητας της Προστατευόμενης Περιοχής. Ο δασολόγος, ο γεωπόνος, και ο βιολόγος ασχολούνται με την παρακολούθηση της άγριας χλωρίδας, πανίδας, των τύπων οικοτόπων, της ποιότητας των νερών και των οικοσυστημάτων της προστατευόμενης περιοχής καθώς και των πιέσεων που ασκούνται σε αυτή (δηλαδή των δραστηριοτήτων που επιδρούν αρνητικά στο περιβάλλον). Οι φύλακες ασχολούνται με την επόπτευση, ενώ οι χημικοί μηχανικοί με την αδειοδότηση δραστηριοτήτων στην προστατευόμενη περιοχή, βάση της ΚΥΑ 6919. Η ξεναγός και η δασοπόνος ασχολούνται με την ξενάγηση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και διαφόρων περιβαλλοντικών και άλλων ομάδων. Ο γεωτεχνολόγος και περιβάλλοντος ασχολείται με την αποτύπωση δεδομένων στο GIS, που αφορούν σε δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην προστατευόμενη περιοχή, καθώς και με τον έλεγχο των καταπατημένων εκτάσεων, οι γραμματείς ασχολούνται με την πρωτοκόλληση και διεκπεραίωση της εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας του Φορέα.

Με εκτίμηση

το τμήμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Φορέα διαχείρισης λιμνών Κορώνειας – Βόλβης

από κάτω από: Εκπαιδευτικά_Προγράμματα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση για το Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας-Βόλβης    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Translate

Πρόσφατα σχόλια

    5ο ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    5o ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    European Radio Logo


    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων