ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2010-2011

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


 

  
  

Την Τετάρτη το πρωί στις 9 Μαρτίου 2011 και την Πέμπτη το απόγευμα 10 Μαρτίου επισκέφθηκε και έκανε παρέμβαση στους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου και τους γονείς αντίστοιχα του σχολείου μας η κα Τσεμπέρη Καλλιόπη. Η κα Τσεμπέρη είναι καθηγήτρια Επισκεπτών Υγείας του ΤΕΙ Αθηνών και σύμβουλος του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού και εφηβικής – νεανικής γυναικολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών.

Οι δύο εισηγήσεις της κας Τσεμπέρη (με ακροατήριο το μαθητικό κοινό του σχολείου μας και τους γονείς τους) αφορούσαν σε θέματα σεξουαλικής αγωγής και διαφυλικών σχέσεων σε σχέση με τους μαθητές και τους εφήβους. Πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που εφαρμόζεται φέτος στο σχολείο μας, με θέμα «Η επίδραση των διαπροσωπικών σχέσεων και του περιβάλλοντος των μεγαλουπόλεων στην υγεία». Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Βιολογίας του σχολείου μας  Κωσταρίδης Παναγιώτης, με συμμετέχοντες τους συναδέλφους Σαριπανίδη Σπυρίδωνα (καθηγητή Φυσικής) και  Τσικοπούλου Σταματούλα (καθηγήτρια Μαθηματικών).

Το ενδιαφέρον των μαθητών μας ήταν μεγάλο τόσο κατά τη διάρκεια της εισήγησης όσο και στο πλαίσιο της παρεπόμενης συζήτησης. Με αμείωτο, επίσης, ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εισήγηση της κας Τσεμπέρη και οι γονείς. Γι’ αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να καλέσουμε ξανά την κα καθηγήτρια, προκειμένου να εισηγηθεί το ίδιο θέμα στους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην κ. Τσεμπέρη, επειδή συμπεριέλαβε και το σχολείο μας στο φορτωμένο ήδη πρόγραμμά της, με δύο μάλιστα εισηγήσεις. Ευχαριστούμε, επίσης,  την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της περιφέρειάς μας, κα Χιόνη, για τη βοήθεια και τη συνεργασία της.

Φωτογραφικό υλικό και από τις δύο εκδηλώσεις μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.


 

Στις 29 Οκτωβρίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας επισκέφτηκαν Έκθεση φωτογραφίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, που είχε ως  θέμα «Βιοποικιλότητα: Έμβιος κόσμος, σχέσεις αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης». Στην αρχή παρακολούθησαν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ « HOME», σε σκηνοθεσία του γνωστού Γάλλου φωτογράφου Yann Arthus-Bertrand (προέδρου του Ιδρύματος GoodPlanet), που χρόνια απαθανατίζει με το φακό του τη γη από τον ουρανό. Σε συνεργασία με τον Luc Besson θέλησαν να δώσουν ένα παγκόσμιο μήνυμα για την προστασία του πλανήτη. Το εν λόγω ντοκιμαντέρ προβλήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος για πρώτη φορά σε 50 χώρες.

Στη συνέχεια οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας, εργαζόμενοι σε ομάδες, απάντησαν σε γραπτές ερωτήσεις που αφορούσαν στην Έκθεση φωτογραφίας μέσα από μια επιλογή 20 έργων γάλλων φωτογράφων, ειδικευμένων στη φύση και στο περιβάλλον. Οι φωτογραφίες είχαν ως στόχο να μας θυμίσουν πως οι άνθρωποι αποτελούν μέρος της βιοποικιλότητας.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της επίσκεψης βρέθηκε στο χώρο της Έκθεσης και η σύμβουλος Φυσικών Επιστημών της περιοχής μας, η κ. Λάκκα Λαοκρατία, η οποία είχε συμβάλει ενεργά σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο στην οργάνωση της Έκθεσης και ιδιαίτερα στον τρόπο παρουσίασής της στο μαθητικό κοινό. Με το οποίο η κ. Λάκκα είχε μια σύντομη συζήτηση  και παρακολούθησε τον τρόπο εργασίας των ομάδων.

Οι συνοδοί καθηγητές του σχολείου μας  ήταν οι: Κωσταρίδης Παναγιώτης, Αντωνίου Βασιλική και Παπατρέχα Τασούλα. Στην Έκθεση παρευρέθηκαν και οι Τσέτσερη Μαρία και Γεωργίου Μάρθα.

Μαζί με το φωτογραφικό υλικό, που μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ, σας παραθέτουμε και ένα απόσπασμα από δηλώσεις του δημιουργού της έκθεσης Yann Arthus-Bertrand:

«Αυτά τα χρόνια που πέρασα γυρίζοντας τη γη και φωτογραφίζοντας τον άνθρωπο και τα ίχνη του, με μεταμόρφωσαν. Ψηλά, κοιτώντας κάτω μέσα από το ελικόπτερο, πολύ συχνά με κυρίευε ένα αίσθημα επείγουσας ανάγκης. Πως μπορώ να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι ο καθένας από εμάς είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη Γη μας… ».


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΝΤΟΥΜΗΤΡΑΚΕ ΑΛΕΞΑΝΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ


AIDS
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΝΤΟΥΜΗΤΡΑΚΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ AIDS

                                                             Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Αφήστε μια απάντηση