Χαρούμενη μουντζούρα!

0

Συγγραφέας: Μαρίλυ Τζεβελεκάκη | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 09-10-2020

Όταν μια ευθεία γραμμή λυγίσει, γίνεται καμπύλη. Η καμπύλη κυλάει απαλά και ταξιδεύει. Με καμπύλες, φτιάξαμε μια μουντζούρα. Χρωματίσαμε τα κουτάκια που σχηματίστηκαν από το ταξίδι της καμπύλης, περάσαμε την καμπύλη με μαύρο χρώμα, για να φαίνονται πιο έντονα τα χρώματα και έτοιμη η χαρούμενη μουντζούρα μας!

Ευθείες γραμμές παντού!

0

Συγγραφέας: Μαρίλυ Τζεβελεκάκη | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 09-10-2020

Παίξαμε με τις ευθείες γραμμές:
Κάναμε παιχνίδια ισορροπίας με τις κατακόρυφες:

Κυλίσαμε όσο πιο μακριά μπορούσαμε τις οριζόντιες:

Ζωντανέψαμε τις ευθείες και οι συμμαθητές μας προσπαθούσαν να μαντέψουν τι τις κάναμε. Οι ευθείες έγιναν πλάστης, σκουπόξυλο, ανεμόμυλος, χερούλι ομπρέλας, κουτάλα, μπαστούνι, τσάπα, τηλεσκόπιο, πατερίτσα, φλογέρα, προβοσκίδα, κ.ά.

 

 

 

Φτιάξαμε ευθείες με σχοινιά και περπατήσαμε πάνω τους με διάφορους τρόπους:

Γίναμε εμείς ευθείες, κατακόρυφες και οριζόντιες!

Γνωρίσαμε τον Ολλανδό ζωγράφο Piet Mondrian. Παρατηρήσαμε ότι του αρέσει να ζωγραφίζει με γραμμές οριζόντιες και κατακόρυφες. Τα αγαπημένα του χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο, το μπλε και το μαύρο.
Φτιάξαμε κι εμείς έργα που εμπνευστήκαμε από τον ζωγράφο. Κολλήσαμε χαρτοταινία στο χαρτί μας και χρωματίσαμε τα κουτάκια που σχηματίστηκαν. Αφαιρέσαμε τη χαρτοταινία και στολίσαμε τις λευκές λωρίδες με τα ίδια χρώματα.

Ζωντανέψαμε ευθείες στο χαρτί:

Μουντζούρες!

0

Συγγραφέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 09-10-2020

Είμαστε στην αρχή της χρονιάς και όπως κάθε χρόνο τα παιδιά δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τον μαρκαδόρο και να ζωγραφίσουν. Για να τα ενθαρρύνουμε, και να τα βοηθήσουμε να ξεκινήσουν από απλές γραμμές για να ζωγραφίσουν, παρακολουθήσαμε σε βίντεο, που μεταφράζαμε, το βιβλίο της Diane Alber,  I’ m Not Just A Scribble

 I’ m Not Just A Scribble

Το βιβλίο έχει διπλό μήνυμα, ότι η αποδοχή της διαφορετικότητας και η συνεργασία δημιουργεί θαύματα αλλά και ότι στην τέχνη της ζωγραφικής υπάρχει ελευθερία να εκφραστεί κανείς όπως θέλει και μπορεί.

Είδαμε και έργα του ζωγράφου Τζάκσον Πόλοκ που ζωγράφιζε πιτσιλώντας και χύνοντας τα χρώματα.

Ζωγραφίσαμε και μεις μουντζούρες που τις ζωντανέψαμε

 

Διαβάσαμε άλλο ένα βιβλίο που ενθαρρύνει και βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθεση και να δημιουργήσουν ξεκινώντας από το πιο απλό σχήμα, την τελεία, Η τελεία του Πίτερ Ρέινολντς

Η τελεία

 και φτιάξαμε τις δικές μας τελείες

 

 

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων