4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

0

Συγγραφέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 07-10-2020

Τα παιδιά βρήκαν μόλις ήρθαν  δύο ζωάκια φυλακισμένα σε κλουβιά. Αναρωτιόνταν γιατί. Αυτός ήταν και ο σκοπός μας να δημιουργήσουμε ερωτήματα και σκέψεις και να βρούμε απαντήσεις.

 

Ευχαριστούμε συναδέλφισσες για την ωραία ιδέα!

Συζητήσαμε για ποιους λόγους οι άνθρωποι φυλακίζουν τα ζώα, για δική τους ευχαρίστηση. Φανταστήκαμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους μέσα στα κλουβιά τα τσίρκο και τα πάρκα     (θα ήθελα να ήμουν ελεύθερο, στο σπίτι μου , να έχω παρέα τους φίλους μου, να τρέχω να είμαι με τη μαμά μου). Σκεφτήκαμε με ποιο τρόπο μπορούμε να δείξουμε την αγάπη μας στα ζώα( δεν τα κυνηγάμε, δεν τα φυλακίζουμε, δεν καταστρέφουμε το σπίτι τους, τα φροντίζουμε)

 

Ζωγραφίσαμε με κηρομπογιές πρόσωπα λιονταριών. Είδαμε πόσο εύκολα μπορούμε να ζωγραφίσουμε τη  χαίτη τραβώντας μόνο γραμμές.

 

Την ιδέα πήραμε από εδώ

 

Και επειδή μας άρεσε, γεμίσαμε τα χαρτιά μας με μαύρες γραμμές και ανακαλύψαμε ότι φτιάξαμε το δέρμα της ζέβρας και της τίγρης. Ενώσαμε τα χαρτιά και τους δώσαμε όσο μπορούσαμε τη μορφή αυτών των ζώων. Έτσι ασκήσαμε τα δαχτυλάκια μας στο κράτημα της μπογιάς και το σχηματισμό γραμμών

Επίσης ασκηθήκαμε στο να χρησιμοποιούμε σωστά το ψαλίδι ψαλιδίζοντας πράσινα χαρτιά, για να φτιάξουμε το χορτάρι.

Πού να βάλουμε τα ζώα που φτιάξαμε;  Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε στη γωνιά της φύσης το περιβάλλον αυτών των ζώων.

Ξεχωρίσαμε τα ζώα που ζουν στη ζούγκλα,

 

 

σκεφτήκαμε τι άλλο υπάρχει εκεί, πέτρες, χώμα, δέντρα φυτά, ξύλα, κλαδιά, ποτάμια και τοποθετήσαμε όποια αυτά είχαμε στην τάξη μας.

 

Σιγά σιγά θα την εμπλουτίζουμε.

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση