Προσωπάκια διαφορετικά και ξεχωριστά!

0

Συγγραφέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 04-10-2020

Μιλήσαμε για τον εαυτό μας. Κοιτάξαμε στον καθρέφτη και παρουσιάσαμε τον εαυτό μας, τα χαρακτηριστικά μας.

Και επειδή θέλουμε να ασκήσουμε το γνωστικό σχήμα του σώματος, την γνώση και   χρήση διαφόρων υλικών, την αναγνώριση σχημάτων, την φαντασία αλλά και την διαφορετικότητα, κάθε παιδί έφτιαξε σε ένα χάρτινο πιάτο ένα πρόσωπο με μαλλιά, κουμπιά, σύρμα πίπας, πον πον αλλά και υλικά της φύσης.

Τα υλικά δεν τα κόλλησαν ώστε να μπορούν όποτε θέλουν να τα ξαναχρησιμοποιήσουν με διαφορετικό τρόπο και να δημιουργήσουν νέα πρόσωπα.

Με τα δυο χεράκια πλάθω …γραμματάκια!

0

Συγγραφέας: ΜΑΡΑΥΓΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 04-10-2020

Με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο δημιουργήσαμε το πρώτο γράμμα του ονόματός μας! Ζυμώσαμε και φτιάξαμε … αλατοζύμη. Είναι ένα πολύ εύχρηστο και πάνω απ’ όλα φυσικό υλικό, με το οποίο τα παιδιά μπορούν να ασκηθούν στην εκτέλεση λεπτών κινήσεων.

Έτσι 3 κούπες αλεύρι, 1 κούπα αλάτι και 1 κούπα νερό ήταν η συνταγή της επιτυχίας!

Ο καθένας, λοιπόν, έπλασε το δικό του γραμματάκι από το οποίο αρχίζει το όνομά του, αφού όμως πρώτα μίλησε γι’ αυτό  και το περιέγραψε. Μετρήσαμε πόσες γραμμούλες έχει, αν είναι ίσιες, κάθετες, οριζόντιες, αν έχει κύκλο κτλ.

Έτσι όλα έγιναν πιο εύκολα. Η ζύμη έγινε ένα… φιδάκι που το έκοβαν και του έδιναν την αντίστοιχη μορφή του γράμματος.

Έπειτα βάλαμε όλα τα γραμματάκια στον φούρνο και τα ψήσαμε.

Όταν κρύωσαν φυσικά δεν τα φάγαμε αλλά τα χρωματίσαμε με τέμπερα και τα κολλήσαμε πάνω σε χαρτονάκια που είχαμε ήδη βάψει με νερομπογιές.

Η διασκέδαση όμως δεν σταμάτησε εκεί σκορπίσαμε στο πάτωμα γράμματα που τυπώσαμε στον υπολογιστή και παίξαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι!

Κινούμαστε γύρω από τα γράμματα με τον ρυθμό της μουσικής. Μόλις η μουσική σταματήσει βρίσκω το γραμματάκι μου και το ακουμπώ.

Μια και ασχοληθήκαμε με το αλεύρι και το αλάτι άλλο ένα υλικό, η άχνη ζάχαρη ήρθε να προστεθεί για να μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε με το δάκτυλό μας τα γραμματάκια μας. Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε και τα γράμματα των συμμαθητών  μας!

Σαν να μην έφταναν όλα  αυτά τα γράμματα ζωντάνεψαν και έγιναν ανθρωπάκια!

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων