Η κατασκευή μας

Το αυτοκίνητο-κουμπαράς: Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε: 1 Πλαστικό μπουκάλι 4 Πλαστικά καπάκια 1 Κομμάτι πλαστικό 1 Πλαστικός χάρακας 1 Πινέζα 4 Μαγνήτες Συναρμολόγηση: Αρχικά, πήραμε το μπουκάλι και κολλήσαμε τα τέσσερα καπάκια πάνω του για ρόδες. Ύστερα, πήραμε τον χάρακα και τον κολλήσαμε στην κορυφή του μπουκαλιού ως οροφή αυτοκινήτου. Μετά, πήραμε ένα κομμάτι πλαστικό και το κολλήσαμε στο πίσω μέρος του μπουκαλιού ως προφυλακτήρα, ανοίξαμε μια τρύπα στο πάνω μέρος ώστε να εισέρχονται τα κέρματα στον κουμπαρά και άλλη μία στο πίσω μέρος για να εξέρχονται. Τέλος, τοποθετήσαμε τους μαγνήτες στις ρόδες του αυτοκινήτου ως δισκόφρενα και χρωματίσαμε τις ρόδες και το μπουκάλι. Το τελικό αποτέλεσμα:

Ο ρόλος μας στην ανακύκλωση του γυαλιού

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΟΥ Πρέπει όλοι οι άνθρωποι να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση των προϊόντων, αν θέλουμε να διατηρήσομε το περιβάλλον καθαρό. Κάθε ένας μεμονωμένα και όλοι μαζί συνολικά πρέπει να συμβάλλομε ενεργά στη προσπάθεια αυτή. Όλοι μπορούμε να αγοράσομε προϊόντα που βρίσκονται σε αρμονία με το περιβάλλον και δεν είναι ζημιογόνα. Αυτή η προσπάθεια ίσως να αποδειχτεί και αρκετά διασκεδαστική. Μπορούμε να προτείνομε μερικές ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανακύκλωση και συγκεκριμένα του γυαλιού: Να μην πετάμε διάφορα γυάλινα σκεύη ή διακοσμητικά, που δεν χρειαζόμαστε, αλλά να τα διαθέτομε για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή να τα πουλάμε σε μαγαζιά που τα ανακυκλώνουν. Να χρησιμοποιούμε γυάλινα δοχεία για αναψυκτικά, μπύρες κλπ, για να μπορούμε να τα επιστρέφομε. Να επιστρέφομε τα γυάλινα δοχεία που χρησιμοποιούμε για φάρμακα, όταν αδειάσουν. Να μην αγοράζομε προϊόντα μιας χρήσης. Να μην πετάμε ποτέ γυάλινα δοχεία στο δρόμο ή στην ύπαιθρο.…Continue reading Ο ρόλος μας στην ανακύκλωση του γυαλιού

Γυαλί

Τι είναι το γυαλί Το γυαλί το χρησιμοποιούμε συχνά στη ζωή μας σε διάφορες μορφές. Το γυαλί όμως δεν αποσυντίθεται στη φύση και συνεπώς είναι απαραίτητο να συλλέγεται, να διαχωρίζεται και να ανακυκλώνεται.