κάλος ήρθατε

εργασία στην μάθημα εφαρμογής πληροφορικής

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο

Πως να προστατεύσετε την γάτα σας από την ζεστή

Βοηθήστε τη ψιψίνα σας να περάσει ένα όμορφο και δροσερό καλοκαίρι χωρίς να υποφέρει από τη δυσφορία που της προκαλεί η αυξημένη θερμοκρασία. Ποια συμπτώματα θα πρέπει να σας ανησυχήσουν και μάθετε πώς μπορείτε να την ανακουφίσετε από τις μεγάλες ζέστες!
Όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους, έτσι αντίστοιχα και στα ζώα, η αυξημένη θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες τους δημιουργεί δυσφορία. Οι σκύλοι λαχανιάζουν, αφήνοντας την υγρασία να εξατμιστεί μέσω της γλώσσας τους, οι γάτες φαίνεται να υποφέρουν περισσότερο όμως αφού ιδρώνουν μόνο από τις πατούσες τους. Έτσι λοιπόν συνηθίζουν να γλείφουν τη γούνα τους προκειμένου να δροσιστούν, καθώς η υγρασία εξατμίζεται ρίχνοντας τη θερμοκρασία τους. 

Πώς θα δροσίσετε τη γάτα σας

  1. Φροντίστε η γάτα σας να έχει πάντα αρκετό και δροσερό νερό στη διάθεση της, το οποίο θα πρέπει να αλλάζετε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν μάλιστα η γάτα σας δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ φαρυγγίτιδα, μπορείτε να της δίνετε νερό από το ψυγείο ή να προσθέσετε μέσα στο μπολ της μερικά παγάκια.
  2. Δροσίστε την με μία βρεγμένη πετσέτα περνώντας τη αρκετές φορές πάνω στη γούνα της και εστιάζοντας στα σημεία που αναπτύσσουν την υψηλότερη θερμοκρασία, όπως είναι οι πατούσες της, οι μασχάλες, η κοιλιά, κάτω από το σαγόνι και πίσω από τα αυτιά.
  3. Βάλτε μια θερμοφόρα στην κατάψυξη και στη συνέχεια τοποθετήστε την μέσα σε μια μαξιλαροθήκη. Η γάτα σας θα το εκτιμήσει πάρα πολύ!
  4. Αν η γάτα σας τα πάει καλά με το νερό γεμίστε το νιπτήρα του μπάνιου ή μία λεκάνη με λίγα εκατοστά κρύο νερό και βουτήξτε μέσα τις πατούσες της.                                         Κούρεμα, ναι ή όχι;
    Όσοι γνωρίζετε καλά από γάτες, θα ξέρετε ασφαλώς πως το τρίχωμα της γάτας είναι έτσι κατασκευασμένο για να τη δροσίζει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Προστατεύει το δέρμα της από τον ήλιο και δημιουργεί ένα στρώμα φυσικής μόνωσης ενάντια στη ζέστη. Έτσι λοιπόν το κούρεμα στις γάτες δεν προτείνεται, εκτός κι αν έχουν πολύ μακρύ τρίχωμα που σχηματίζει κόμπους και εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα. Μην αμελείτε να χτενίζετε τη γάτα σας καθημερινά προκειμένου να απομακρυνθούν οι νεκρές τρίχες που είναι πολύ περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, λόγω της ζέστης. Έτσι με αυτό τον τρόπο διευκολύνετε την κυκλοφορία του αέρα ανάμεσα στο τρίχωμα, άρα η γάτα δροσίζεται πιο εύκολα και επιπλέον θα καταπίνει λιγότερες τρίχες κάθε φορά που θα πλένεται.

πηγή:https://blog.eshopkatoikidio.gr/

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πως να προστατεύσετε την γάτα σας από την ζεστή

Αν και…εφτάψυχες χρειάζονται εμβόλια

Συχνά δεν δίνουμε μεγάλη σημασία στην υγεία της γάτας μας ειδικά αν είναι από… σπίτι. Όμως όσο προστατευμένη και περιορισμένη κι αν την έχουμε, χρειάζεται την «ασπίδα» προστασίας που της χαρίζουν τα εμβόλια ενάντια σε σοβαρά νοσήματα τα οποία μπορεί να αποβούν ακόμη και θανατηφόρα.
Είναι πολύ «ανθεκτικές» καθώς οι γάτες ξέρουν πως να επιβιώνουν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Όσο εχθρικό κι αν είναι το περιβάλλον που τις «φιλοξενεί» εκείνες θα βρουν τον τρόπο να επιβιώσουν. Εξάλλου δεν τις λένε τυχαία εφτάψυχες!

Όταν ένα γατάκι είναι μωρό, υποτίθεται πως λαμβάνει τα απαραίτητα αντισώματα θηλάζοντας τη μητέρα του. Για αυτόν το λόγο, αν και οι γνώμες διίστανται, όταν κλείσει περίπου 8 με 12 εβδομάδες ζωής πρέπει να αρχίσει ο συστηματικός εμβολιασμός του. Αφού ολοκληρωθεί αυτός ο πρώτος «κύκλος» θα εμβολιάζεται πια σε ετήσια βάση. Παρόλα αυτά πριν κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση, πρέπει να συμβουλευτούμε έγκαιρα τον κτηνίατρο γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να μας καθοδηγήσει με ασφάλεια. Ας δούμε όμως τις πιο σημαντικές ασθένειες από τις οποίες μπορεί το ζωάκι μας να προστατευθεί με ένα σωστό πρόγραμμα εμβολίων:

Ιογενής λευχαιμία: Μεταδίδεται από τη μητέρα στο γατάκι, ενώ επίσης μπορεί να κολλήσει από το σάλιο, τα ούρα και τα κόπρανα. Γενικά θεωρείται άκρως μεταδοτική και τα βασικότερα συμπτώματά της είναι η αναιμία, η διάρροια κ.ά.

Ερπητοϊός της γάτας: Μεταδοτική νόσος με… σήμα κατατεθέν, μεταξύ άλλων, την καταρροή και το φτάρνισμα. Προκαλεί βλάβες στα μάτια οι οποίες συχνά είναι μη αναστρέψιμες.

Καλυκοϊός: Χτυπά το αναπνευστικό, προκαλεί πυρετό ενώ συχνά παρατηρείται πρήξιμο στις αρθρώσεις του ζώου.

Παρβοϊός της γάτας: Δημιουργεί εμετούς, διάρροιες, ανορεξία, πυρετό και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα μικρά γατάκια αφού μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρος. Στα «ενήλικα» ζώα η κατάσταση είναι πιο εύκολα αναστρέψιμη.

Λοιμώδης περιτονίτιδα: Πλήττει ζωτικά όργανα, φέρνει εμετούς, διάρροιες κατάπτωση, πρήξιμο της κοιλιακής χώρας κ.ά.

Λύσσα: Επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα και συνήθως είναι θανατηφόρα.

Όλες αυτές οι αρρώστιες μπορούν να κρατηθούν μακριά από το αγαπημένο μας κατοικίδιο αν φροντίσουμε να ενημερωθούμε κατάλληλα από το γιατρό που το παρακολουθεί. Άλλωστε σίγουρα θέλουμε να παραμείνει υγιές και ζωηρό μέχρι τα βαθιά του γεράματα!

πηγή:https://blog.eshopkatoikidio.gr/

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αν και…εφτάψυχες χρειάζονται εμβόλια

Συστήνοντας στην γάτα μου ένα νέο γατί

Εχετε μία γάτα και αποφασίζετε να αποκτήσετε και δεύτερη, όμως μπορείτε να είσαστε σίγουροι ότι η γάτα σας θα υποδεχθεί με χαρά το νέο της συγκάτοικο; Αυτό είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από εσάς!
Υπομονή και επιμονή είναι ο χρυσός κανόνας για να πετύχετε μία αρμονική συγκατοίκηση ανάμεσα στις δύο γάτες σας, όταν θα διαπιστώσετε ότι με την πρώτη επαφή βρισκόσαστε μάρτυρες ενός άσχημου καυγά μεταξύ τους. Αυτός ο καυγάς είναι αναπόφευκτος αν βιαστείτε να γνωρίσετε το νέο γατάκι στην γάτα σας. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για την αρμονική τους συμβίωση, θα είναι σίγουρα λιγότερος από αυτόν που θα χρειαστείτε για να τα χωρίζετε κάθε φορά που θα τσακώνονται.

Και τώρα τι κάνω;

  • Το πρώτο βήμα, θα είναι να απομονώσετε τη νέα σας γάτα σε ένα «ασφαλές» δωμάτιο, στο οποίο δεν θα έχει πρόσβαση η παλιά σας γάτα, στο οποίο θα δημιουργήσετε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον για αυτή. Θα τοποθετήσετε φαγητό, νερό, άμμο υγιεινής (εννοείτε μακριά από την τροφή της), ένα κρεβάτι ή κάποιο σημείο για να κοιμάται, καθώς και διάφορα παιχνίδια.
  • Στη συνέχεια θα είναι απόλυτα φυσικό να ακούσετε τις δύο γάτες πίσω από την κλειστή πόρτα του δωματίου να αγριεύονται η μία στην άλλη. Αυτό μην σας ανησυχήσει, μιας και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Απλά η κάθε μία εξερευνά όσο μπορεί την άλλη.
  • Η οσμή της μίας και της άλλης γάτας, είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας. Τρίψτε μία πετσέτα στην μία και δώστε την στην άλλη γάτα για να την μυρίσει. Ετσι, θα δεχθούν την μυρωδιά, η μία της άλλης σαν ένα μέρος του σπιτιού.
  • Μερικές φορές, αλλάξτε θέση στις δύο γάτες. Πηγαίνετε την παλιά σας γάτα στο δωμάτιο της νέας και αφήστε τη νέα να εξερευνήσει το υπόλοιπο σπίτι.
  • Μετά από μία μέρα, αφήστε τις δύο γάτες να μυρίσουν η μία την άλλη, είτε μέσω μίας καγκελόπορτας, είτε μέσω μίας ανοιχτής πόρτας. Παρατηρήστε τις αντιδράσεις τους και πως δέχεται η μία την άλλη.
  • Οταν νομίζετε πως είναι έτοιμες, αφήστε τες να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο, πάντα όμως με την επιτήρησή σας. Μπορεί να αγριέψει η μία στην άλλη, αλλά να τις χωρίσετε μόνο όταν εμπλακούν σε καυγά. Αυτό το στάδιο θέλει αργές κινήσεις, οι οποίες εξαρτώνται από το πόσο δέχεται η μία γάτα την άλλη. Αν δείτε ενθαρρυντική πρόοδο, επιβραβεύστε και τις δύο.
  • Δοκιμάστε τώρα να παίξετε και με τις δύο γάτες ταυτόχρονα, ταΐστε τες μαζί, πάντα σε ξεχωριστά δοχεία και συνεχίστε να τις επιβραβεύετε.
  • Αν δείτε ότι τα πράγματα χειροτερεύουν και ότι οι καυγάδες εντείνονται, τότε ξεκινήστε πάλι από το σημείο στο οποίο τα πράγματα ήταν καλά. Παρατηρήστε ποια γάτα είναι η πιο επιθετική και δώστε της χρόνο προσαρμογής και δοκιμάστε πάλι αργότερα.

Μία αρμονική συμβίωση μεταξύ δύο γατιών, μπορεί να πάρει από μερικές ώρες, μέχρι μερικούς μήνες, οπότε μην χάνετε την υπομονή και την επιμονή σας. Στο τέλος θα δείτε ότι θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι και ότι η μία θα προσέχει την άλλη.

Μερικοί ακόμα παράγοντες

  • Αν θέλετε μία νεότερη γάτα να κρατήσει συντροφιά σε μία μεγαλύτερη σε ηλικία, σκεφτείτε το γεγονός να πάρετε δύο νεότερες γάτες, που θα κρατάνε συντροφιά η μία στην άλλη όσο καιρό θα προσαρμόζεται η μεγαλύτερη γάτα.
  • Αν έχετε ήδη παραπάνω από μία γάτα, αφήστε την γάτα που επικρατεί ανάμεσα στις άλλες για να κάνει αυτή την πρώτη επαφή με τη νέα σας γάτα. Από τη στιγμή που θα την αποδεχθεί, τότε οι υπόλοιπες γάτες θα την αποδεχθούν πολύ πιο εύκολα.
  • Αν έχετε τη δυνατότητα ζητήστε από έναν φίλο σας να σας φέρει τη νέα σας γάτα στο σπίτι και όταν γίνει αυτό, μην δείξετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μπροστά στην παλιά σας γάτα. Αργότερα αφήστε την παλιά σας γάτα να νομίζει ότι ήταν δική της ιδέα να έρθει η νέα γάτα στο σπίτι!

Ο χρυσός κανόνας πάντως είναι να έχετε μεγάλες ποσότητες υπομονής και αντοχής και να μην παρατήσετε τα όπλα με τους πρώτους καβγάδες. Σπαταλίστε χρόνο ανάμεσα στις γάτες σας και σύντομα θα δείτε ότι θα ζήσουν αρμονικά μεταξύ τους. Ενδεχομένως ο μεγάλος γάτος στην αρχή να μην θέλει να βλέπει ούτε κατά διάνοια τη νέα σας γάτα. Ωστόσο, ύστερα από μερικές εβδομάδες προσαρμογής, οι δύο τους θα καταφέρουν να συζήσουν στον ίδιο χώρο, να πλένουν η μία την άλλη, να κοιμούνται στο ίδιο κρεβατάκι και να τρώνε μαζί!

πηγή :https://blog.eshopkatoikidio.gr/

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συστήνοντας στην γάτα μου ένα νέο γατί

Όσα πρέπει να ξέρουμε πριν υιοθετήσουμε μια γάτα

Μια γατούλα ετοιμάζεται να  «εισβάλλει» στη ζωή μας: Έχουμε όμως σκεφτεί όλες τις παραμέτρους αυτής της συμβίωσης ή μήπως δεν είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε μια τέτοια ευθύνη;
Θέλουμε να υιοθετήσουμε ένα κατοικίδιο και αποφασίσαμε πως αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα είναι η γάτα. Γεμάτη τρυφερότητα και με διάθεση για χάδια, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζωάκια για το σπίτι. Κυρίως επειδή, λόγω της ανεξάρτητης ιδιοσυγκρασίας της, δεν θέλει τόση προσοχή όσο ένας σκύλος που είναι πολύ πιο «γαντζωμένος» στην ανθρώπινη παρουσία.

Παρ’ όλες τις ιδιαιτερότητές της ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ένα ακόμα… διακοσμητικό αντικείμενο. Αντιθέτως έχει πολλαπλές ανάγκες τις οποίες πρέπει να λάβουμε υπόψη πριν τη βάλουμε στη ζωή μας. Γιατί τότε θα είναι πια πολύ αργά να μετανιώσουμε…

Είναι αλήθεια πως η γάτα είναι ένα «εύκολο» κατοικίδιο. Χρειάζεται ελάχιστη εκπαίδευση,  συνήθως μαθαίνεται γρήγορα και εύκολα. Όμως, πρέπει να έχουμε κατά νου πως επιβάλλεται να είμαστε διατεθειμένοι να της αφομοιωθούμε πλήρως για τα επόμενα 15 – 20 χρόνια, καθώς τόσος είναι περίπου ο μέσος όρος ζωής της. Ακόμα και μια εκδρομή να θέλουμε να πάμε για παράδειγμα, θα πρέπει να δούμε σε ποιον θα την αφήσουμε ή αν θα την πάρουμε μαζί μας. Άρα η καθημερινότητά μας θα συνδεθεί άμεσα με το συμπαθές τετράποδο.

Πριν προχωρήσουμε, ας σκεφτούμε σοβαρά αν ο τρόπος ζωής μας μπορεί να συμβαδίσει με μια γάτα. Για παράδειγμα, έχουμε συνειδητοποιήσει πως όσο πολυάσχολοι κι αν είμαστε, όταν επιστρέφουμε σπίτι από τη δουλειά, πρέπει να φροντίζουμε για το φαγητό της, που είναι δύο γεύματα την ημέρα, να αδειάζουμε καθημερινά το δοχείο της και να το πλένουμε μία φορά την εβδομάδα; Γνωρίζουμε πως πρέπει να την περιποιούμαστε συστηματικά (να τη χτενίζουμε, να την κάνουμε μπάνιο κ.τ.λ.) και φυσικά να της χαρίζουμε τουλάχιστον μισή ώρα παιχνιδιού σε καθημερινή βάση;

Όταν είναι μικρή μια ψιψίνα, χρειάζεται χρόνο προκειμένου να αναπτύξει μαζί μας μια σχέση στοργής που θα μας επιτρέψει να την εκπαιδεύσουμε ώστε να αποφεύγει τις κακοτοπιές και φυσικά να μην μας κάνει το σπίτι άνω κάτω με τα νύχια της. Επίσης, επιβάλλεται να μετατρέψουμε το χώρο μας σε ένα ασφαλές «καταφύγιο» για το ζωάκι μας, ώστε παραδείγματος χάριν να μην υπάρχει τρόπος να πεταχτεί στο δρόμο και να το χτυπήσει κάποιο αυτοκίνητο.

Το κόστος είναι κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφασή μας να πραγματοποιήσουμε αυτήν την υιοθεσία. Η ψιψίνα είναι ένα αρκετά ανέξοδο κατοικίδιο, όμως χρειάζεται, μεταξύ άλλων, να της αγοράσουμε διάφορα αξεσουάρ (παιχνίδια, κρεβατάκι κ.ά.) και φυσικά να φροντίζουμε για την καλή της υγεία με συχνές επισκέψεις στον κτηνίατρο. Μόνο τα εμβόλια ή η στείρωση είναι ένα υπολογίσιμο έξοδο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Μήπως κάποιο άτομο στην οικογένεια ή στο στενό μας κύκλο είναι αλλεργικό στις γάτες; Αν δεν υπολογίσουμε και αυτήν την παράμετρο ίσως αργότερα να προκύψουν προβλήματα. Αν πάλι έχουμε παιδιά κάτω των 10 ετών, χρειάζεται προσοχή, αφού συχνά μπορούν να γίνουν βάναυσα με το ζωάκι μας, ενώ ενδέχεται να μην είναι έτοιμα να δεχθούν το νέο τους «συγκάτοικο». Σε περίπτωση που δεν ζούμε σε ιδιόκτητο σπίτι καλό είναι να σκεφτούμε το ενδεχόμενο το νέο μέλος της οικογένειας να βάλλει «φρένο» σε μια επικείμενη μετακόμιση διότι πολλοί ιδιοκτήτες είναι αρνητικοί στα κατοικίδια.

Συνοψίζοντας, μόνο αν πιστέψουμε πως στ’ αλήθεια η οικογένειά μας θα αυξηθεί κατά ένα μέλος, θα είμαστε πραγματικά έτοιμοι να αποκτήσουμε μια γατούλα!

πηγή:https://blog.eshopkatoikidio.gr/

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όσα πρέπει να ξέρουμε πριν υιοθετήσουμε μια γάτα

Σαν το σκύλο με την γάτα

Όταν οι άσπονδοι φίλοι γίνονται συγκάτοικοι: Ο σκύλος και η γάτα, είναι δύσκολο να συμβιώσουν. Παρόλα αυτά, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με υπομονή και επιμονή, μπορούν να τα βρουν και να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι!

Είναι οι αιώνιοι εχθροί του ζωικού βασιλείου καθώς, ως επί το πλείστον, αδυνατούν να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο χωρίς να ξεσπάσει… πόλεμος.  Ο σκύλος και η γάτα, είναι τα πιο δημοφιλή κατοικίδια που όμως δυσκολεύονται να τα πάνε καλά αφού το ένστικτό τους τα προστάζει να… μισούνται θανάσιμα.

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που αγαπούν εξίσου αυτά τα ζώα και δεν διστάζουν να φιλοξενούν κάτω από την ίδια στέγη  και τα δύο. Άρα η συμβίωση ενός σκύλου με μια γάτα είναι ένα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο εγχείρημα, εδικά αν ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες ώστε να αποφύγουμε τα… παρατράγουδα.Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα έχει σημασία να ξέρετε εάν τα δύο ζωάκια (ή έστω το ένα από τα δύο), έχουν συμβιώσει στο παρελθόν επιτυχώς με κάποιον σκύλο ή γάτα. Σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα εφόσον δεν είναι τόσο εχθρικά απέναντι στον κατεξοχήν «αντίπαλό» τους.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να παίρνουμε σοβαρά υπόψη είναι αν ο σκύλος μας έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το ένστικτο του κυνηγού και φυσικά αν στο παρελθόν έχει τραυματίσει ή ακόμα και σκοτώσει κάποια γάτα. Αντίστοιχα πρέπει να ξέρουμε αν η συγκεκριμένη γάτα τρομάζει πολύ ή βγάζει επιθετική συμπεριφορά όταν συναντά σκύλους. Στις παραπάνω περιπτώσεις είναι απαγορευτικό να φέρουμε σε επαφή τα δύο ζώα.
Επομένως αν ο σκύλος δεν μεταμορφώνεται σε… άγριο θηρίο μόλις μπει στο οπτικό του πεδίο κάποια γάτα και εφόσον η εν λόγω ψιψίνα είναι χαλαρή και όχι από εκείνες που το βάζουν αμέσως στα πόδια δημιουργώντας έτσι «εικόνα» θηράματος, είμαστε σε καλό δρόμο. Μπορούμε να πάρουμε βαθιά ανάσα και να κάνουμε το πρώτο… δοκιμαστικό.

Η συνάντηση
Είναι πολύ βασικό στο πρώτο τους «ραντεβού» όλα να γίνονται σε άκρως ελεγχόμενο περιβάλλον. Ο σκύλος πρέπει να είναι δεμένος και η «αναγνωριστική» γνωριμία να γίνει χωρίς άγχος και πίεση. Αν δούμε πως και τα δύο ζώα αντιδρούν σχετικά ήρεμα, δηλαδή εκφράζουν μια φυσιολογική περιέργεια και απλά μυρίζονται, όλα πάνε καλά. Το επόμενο βήμα είναι να βγάλουμε το λουρί αλλά να επιτηρούμε συνεχώς την κατάσταση.
Αν πάλι δούμε τον σκύλο μας σε… έξαλλη κατάσταση να θέλει να σπάσει τα δεσμά του και να ορμήσει στη γάτα, μάλλον δεν έχουν… ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες για να έρθουν πιο κοντά τα δύο ζώα.
Συνεπώς, δεν βγάζουμε το λουρί παρά μόνο όταν είμαστε απόλυτα βέβαιοι για τη συμπεριφορά του σκύλου μας. Ωστόσο ακόμα κι όταν έρθει η ώρα να το βγάλουμε πρέπει παρακολουθούμε στενά τους συγκατοίκους για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να γίνουν αληθινά… φιλαράκια!

πηγή: https://blog.eshopkatoikidio.gr/

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σαν το σκύλο με την γάτα

Πως να γλυτώσετε τα έπιπλα σας από τα…νυχιά της !

 

    Είναι αξιολάτρευτη και θέλετε να την έχετε βασίλισσα; Όμως, δεν είναι προτιμότερο να παρέχετε στη γάτα σας ένα στύλο ξυσίματος νυχιών, τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί για να παίζει και να ξύνει τα νύχια της, παρά τα… έπιπλά σας;Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι οι γάτες ξύνουν τα νύχια τους στα έπιπλα του σπιτιού (και όχι μόνο) για να τα περιποιηθούν. Αν και αυτός είναι ένας αληθινός λόγος, δεν είναι ωστόσο ο μοναδικός. Το μίνι αιλουροειδές σας επιδίδεται στη συγκεκριμένη συμπεριφορά επίσης για να οριοθετήσει την περιοχή του ή, απλά, για να τεντωθεί.

Ο ιδανικότερος τρόπος για να αποτρέψετε τη γατούλα σας από το ξύσιμο των νυχιών της στο μπράτσο της αγαπημένης σας πολυθρόνας, είναι να την εκπαιδεύσετε από την πρώτη μέρα που θα την υποδεχτείτε σπίτι σας, να χρησιμοποιεί τον ειδικό στύλο. Ως γνωστόν, η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την αντιμετώπιση.

Ίσως χρειαστεί να κάνετε μια-δυο δοκιμές αναφορικά με την επιλογή του στύλου πριν καταλήξετε ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για τη δική σας γάτα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές εναλλακτικές λύσεις, με στύλους κάθετους, οριζόντιους, από ξύλο, σκοινί ή/και υφασμάτινες επιφάνειες. Μόλις κάνετε την επιλογή σας, δεν έχετε παρά να συστήσετε στη γατούλα σας το καινούριο της απόκτημα.

Για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον ενός μικρού γατιού συνήθως δεν χρειάζονται σπουδαίες διαδικασίες, καθώς είναι από τη φύση τους περίεργα και αγαπάνε ο,οτιδήποτε καινούριο. Απλά τοποθετήστε τον στύλο σε ένα σημείο που φαίνεται να συμπαθεί ή κοντά στο σημείο που κοιμάται, καθώς οι περισσότερες γάτες προτιμούν να ξύνουν τα νύχια τους όταν ξυπνάνε, ταυτόχρονα με το τέντωμα τους. Μπορείτε επίσης να το δελεάσετε με παιχνιδάκια «τυχαία» ριγμένα δίπλα στο στύλο ή με μικρά σνακ σαν ανταμοιβή για την καλή συμπεριφορά του.

Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να κόβετε τα νύχια της μια φορά το δίμηνο, ώστε τουλάχιστον η ζημιά να είναι περιορισμένη. Χρησιμοποιήστε το ειδικό εργαλείο ή, εφόσον έχετε εξοικειωθεί με τη διαδικασία, έναν απλό νυχοκόπτη, σταματώντας πριν το σκούρο σημείο, το οποίο σηματοδοτεί την κυκλοφορία του αίματος.

πηγή: https://blog.eshopkatoikidio.gr/

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πως να γλυτώσετε τα έπιπλα σας από τα…νυχιά της !

5 βήματα για να βγάζεις βόλτα την γάτα τα σου

  Η βόλτα με λουράκι είναι η ιδανική λύση για να κυκλοφορεί έξω με ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεται και προστατεύεται από την παχυσαρκία. Βέβαια, εξαρτάται και από το χαρακτήρα της αν η ίδια θα απολαμβάνει μια τέτοια εμπειρία. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα το ανακαλύψεις. Επέλεξε λουράκι. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αγοράσεις σαμαράκι και οδηγό ειδικά για γάτες από κάποιο pet shop.

Επέλεξε λουράκι. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αγοράσεις σαμαράκι και οδηγό ειδικά για γάτες από κάποιο pet shop. Πιο εύκολα στη χρήση είναι όσα κουμπώνουν στα πλάγια και όχι κάτω από την κοιλιά του ζώου.

«Σύστησέ» της το λουράκι. Καταρχήν, άφησε τη γάτα σου να μυρίσει το λουράκι για να εξοικειωθεί μαζί του. Το επόμενο στάδιο είναι να συνδέσεις το λουράκιι και την αφήσεις να παίξει και με τα δύο. Μετά, φόρεσέ της την εξάρτυση, άφησέ τη για μερικά λεπτά να τη συνηθίσει και κάνε τη μία βόλτα στο σπίτι.

Τα πρώτα βήματα έξω. Οι γάτες δεν έχουν ανάγκη από μεγάλους περιπάτους όπως τα σκυλιά. Συνήθως τους αρκεί να μυρίσουν τους θάμνους και τα δέντρα που βρίσκονται έξω από το σπίτι. Κάποιες απολαμβάνουν επίσης να αράζουν σε ένα σημείο με ήλιο, οπότε να είσαι προετοιμασμένος για μια κοντινή βόλτα, σε αργούς ρυθμούς και με πολλές στάσεις!

Εντόπισε τους κινδύνους. Καλό θα ήταν στη διάρκεια της βόλτας σας να αποφεύγετε τα αδέσποτα σκυλιά (αλλά και όσα συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους και έχουν αμφιλεγόμενες διαθέσεις) και τους δρόμους με έντονη κίνηση. Η γάτα σου μπορεί να πανικοβληθεί ή, στη χειρότερη περίπτωση, να δεχτεί επίθεση από κάποιον σκύλο.

Ψυχολόγησε τη γάτα σου. Τα αιλουροειδή που απολαμβάνουν περισσότερο τις βόλτες με λουρί είναι εξωστρεφείς, κοινωνικές και με έντονο το αίσθημα της περιέργειας: γάτες που λατρεύουν τις εξερευνήσεις και τις συναντήσεις με άλλες γάτες και ανθρώπους. Αν, από την άλλη, η δική σου είναι φοβική ή αν δεν ανέχεται καθόλου το λουράκι, ίσως τής ταιριάζει περισσότερο η ζωή μέσα

πηγή:https://blog.eshopkatoikidio.gr/

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 5 βήματα για να βγάζεις βόλτα την γάτα τα σου