26ο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ HELMEPA

26ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων Παιδικής HELMEPA

Το σχολικό έτος 2018-19 το Α1 τμήμα του 2ου Δημ. Σχολείου Ιστιαίας με 10 μαθητές του, συμμετείχε στο Πρόγραμμα “ΠΑΙΔΙΚΗ HELMEPA” με τίτλο: “Βουτιά στον Ωκεανό”.

Η HELMEPA  επέλεξε την ομάδα μας να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην 26η Ετήσια Συνάντηση Αντιπροσώπων του Προγράμματος, μετά από αξιολόγηση των δράσεων μας.

Εκπρόσωπός μας ορίστηκε ο μαθητής Δημ. Καλαβάτσης συνοδευόμενος από τον δάσκαλό του Καρατζά Παρασκευά, τη μητέρα του κ. Τσόλλη, και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Εύβοιας κ. Αγγελική Φραντζεσκίδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή 13 Δεκ  2019 στο κτίριο της εταιρείας μέλους της HELMEPA, COSTAMARE. Επίσης υπήρχε έγκριση των γονέων των μαθητών για τη λήψη και χρήση φωτογραφικού υλικού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, εκπροσωπώντας την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κα Α. Γκίκα και από τη Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία η κα Μ.Κολούντζου.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου τα παιδιά-μέλη αντάλλαξαν εμπειρίες από την περσινή συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα και τις ανησυχίες τους για το περιβάλλον, στην κοινωνία των ενηλίκων.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, και ξεχωριστά στους 183 μαθητές από τηνΠεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας που εμείς από την Εύβοια είχαμε την τιμή να εκπροσωπήσουμε στο Συνέδριο.  Συγχαρητήρια και στους συναδέλφους εκπ/κούς από την Περιφέρεια και όλη την Ελλάδα που εργάστηκαν μαζί με τους μαθητές τους.

Οι μαθητές της Ομάδας μας είναι: Δημήτρης, Αντωνία, Κων/νος, Ορέστης, Αγγελική, Κώστας, Παναγιώτης, Σταύρος, Ευανθία, Χριστίνα