ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Στο μάθημα της Ιστορίας οι μαθητές του Γ2 έζησαν τις περιπέτειες του Ηρακλή μέσα από: ποιήματα, παιχνίδια, παντομίμα, διαλόγους, ζωγραφική, τραγούδια και βίντεο.
. Οι μαθητές αφού μελέτησαν τους άθλους του Ηρακλή, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν      τα δικά τους ποιήματα.-έτσι μάθαμε και την ομοιοκαταληξία.
. Ετοιμάσαμε επιδαπέδιο παιχνίδι γνώσεων. Λόγω των συνθηκών η συμμετοχή ήταν               ατομική. Στόχος του παιχνιδιού να αφηγηθούν οι παίχτες τους μύθους του Ηρακλή ώστε      να κερδίσουν.
. Διασκεδάσαμε παίζοντας παντομίμα με τους άθλους του Ηρακλή.
. Ζωγραφίσαμε τους άθλους  του Ηρακλή
. Γνωρίσαμε τα νομίσματα με  τη μορφή του Ηρακλή που κυκλοφορούσαν κατά την  αρχαιότητα, και δημιουργήσαμε και εμείς τα δικά μας.
. Παρακολουθήσαμε ταινία κινούμενων σχεδίων με τους άθλους του Ηρακλή. Παρατηρήσαμε και σχολιάσαμε πως οι μύθοι μεταφέρθηκαν σε ταινία καρτούν.
.  Ακούσαμε το άλμπουμ “Ο Ηρακλής-οι 12 Άθλοι” που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε τεράστια  επιτυχία. Με στίχους που θυμίζουν Αριστοφάνη και με ερμηνείες καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως Μ. Μητσιάς, Μ. Πασχαλίδης, Τ Χριστογιαννόπουλος
(πολυβραβευμένος  βαρύτονος), και με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Σπύρου
Λάμπρου.
Δημιουργήσαμε στην τάξη μια γωνιά αφιερωμένη στον Ηρακλή. Τοποθετήσαμε μία μεγάλη φιγούρα του ήρωα, κατασκευάσαμε το ρόπαλό του και τον πλαισιώσαμε με τα νομίσματα, τις ζωγραφιές μας και όλες τις άλλες εργασίες μας.

Υγεία και καλή επιστροφή σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς
Ο  Δάσκαλος του  Γ2
Καρατζάς    Παρασκευάς