Αρχική » Παιδική Προστασία » «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα παιδικής προστασίας»

«Επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα παιδικής προστασίας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο α΄κύκλος του προγράμματος «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών της Ρόδου και δράσεις ενημέρωσης μαθητών σε θέματα παιδικής προστασίας» με συμμετέχοντες και συμμετέχουσες από τη Ρόδο στις 5 & 6 Μαρτίου 2021. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Η Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, το Costas M. Lemos Foundation και το Ίδρυμα Μποδοσάκη”

Οι επιμορφωτές του προγράμματος ήταν

  1. Γιαννίκη Έλενα, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Ειδική συνεργάτης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για ζητήματα ασύλου
  2. Σερέτη Βάγια, εκπαιδευτικός, MSc Νομικής & Ειδικής αγωγής, εκπαιδεύτρια ενηλίκων
  3. Κατσούλης Στέφανος, υπ. διδάκτωρ στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠαΜακ) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με ειδίκευση στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Δ/ντής του Ομίλου Unesco και συνεργάτης της Έδρας UNESCO «Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μια Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια»
  4. Μπούρα Στεφανία, εκπαιδευτικός σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε διάφορες δράσεις ένταξης στην Ελλάδα, τη Σουηδία και την Αγγλία. Συντονίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος εκμάθησης ελληνικών για αραβόφωνους με τίτλο “Meet Me”

Το πρόγραμμα σχεδίασαν και συντόνισαν οι εκπαιδεύτριες και μέλη της ICON Greece Βασιλική Χατζηευθυμίου και Δήμητρα Παπάζογλου.

Το πρόγραμμα στόχευε στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών της Ρόδου όσον αφορά την παιδική προστασία ώστε στη συνέχεια να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές για την ευαισθητοποίηση/ενημέρωση των μαθητών σε θέματα προστασίας προσφύγων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το επιμορφωτικό πρόγραμμα και στη συνέχεια συμμετείχαν σε εργαστήρια για την παραγωγή εκπαιδευτικών προτάσεων για την παιδαγωγική προστασία. Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος υπάρχει στην ιστοσελίδα https://blogs.sch.gr/paidikiprostasia/ και στην σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/icongreece και θα εμπλουτίζεται με νέες εκπαιδευτικές προτάσεις.

Ευχαριστούμε τους επιμορφωτές, τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν και την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος

 

Με τη χρηματοδότηση του προγράμματος “Σημεία Στήριξης” μέσω της Hellenic Hope

Σαν σήμερα

22/5: Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας
Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου. Καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας. Η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας.
   - Σχετικές αναρτήσεις

22/5/334 π.χ: Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά τον Δαρείο στη Μάχη του Γρανικού.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση