Αρχική » Εκπαιδευτικές προτάσεις » Ερωτηματολόγιο για τα δικαιώματα του παιδιού

Ερωτηματολόγιο για τα δικαιώματα του παιδιού

Στην εφαρμογή Google Forms έχει δημιουργηθεί ερωτηματολόγιο για τα δικαιώματα των παιδιών με χρήση των εικόνων από το εκπαιδευτικό υλικό της UNICEF.

Ο σύνδεσμος για το ερωτηματολόγιο

https://forms.gle/xTztyYoT1Kvt1Etu6

Β. Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

  • Ο /Η εκπαιδευτικός ζητάει από τους μαθητές να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο. Στην εισαγωγή του ερωτηματολογίου υπάρχει σύνδεσμος (για την ιστοσελίδα της UNICEF στα Αγγλικά) σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών σε περίπτωση που οι ομάδες των μαθητών/τριών χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες πέρα από τη σύντομη περιγραφή σε κάθε εικόνα.

Σκοπός της δραστηριότητας είναι η καταγραφή των απόψεων των παιδιών και ταυτόχρονα η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης για τη σημαντικότητα της παιδικής προστασίας.

Σημείωση: Το ερωτηματολόγιο στο Google Forms είναι διαθέσιμο για επαναχρησιμοποίηση. Ο / Η εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφο για να καταγραφούν οι απόψεις των μαθητών/τριών της τάξης (https://docs.google.com/forms/d/1xNdUI-SnBeMo91jBfx2HfaS4OBiogHlTvfylivWlcGI/edit?usp=sharing)

  • Ο /Η εκπαιδευτικός επεξεργάζεται τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου και τα παρουσιάζει στην τάξη.

Ο/ Η εκπαιδευτικός παρουσιάζει το βίντεο της UNICEF που παρουσιάζει αδικίες και κακή μεταχείριση των παιδιών

https://www.youtube.com/watch?v=3xGkNBerxe0

Ακολουθεί συζήτηση με σκοπό την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης. Ο /Η εκπαιδευτικός τονίζει τη σημασία των δικαιωμάτων του παιδιού ανάλογα με τη χώρα που ζει το κάθε παιδί.

 

  • Ο /Η εκπαιδευτικός ζητάει από τους μαθητές/τριες να μπουν στη θέση ενός παιδιού που παρουσιάζεται στο βίντεο και ζει σε δύσκολες συνθήκες όπως φτώχεια, κακοποίηση, έλλειψη εκπαίδευσης, βίαιοι γονείς, ορφάνια, εγκατάλειψη κ.λ.π.

Οι μαθητές/τριες συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο εκ μέρους του παιδιού. Κατά πόσο άλλαξαν οι επιλογές τους μπαίνοντας στη θέση ενός άλλου παιδιού;


Σχολιάστε

Με τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» μέσω της Hellenic Hope

Σαν σήμερα

  1. 18/10/1979: Η Σουηδική Ακαδημία τιμά με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων