Αρχική » Εκπαιδευτικές προτάσεις » Εκπαιδευτικές Προτάσεις

Εκπαιδευτικές Προτάσεις

Στο περιβάλλον της ιστοσελίδας, στην Κατηγορία Εκπαιδευτικές Προτάσεις,  παρατίθενται σειρά εκπαιδευτικών προτάσεων που σχετίζονται με θέματα παιδικής προστασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα με θέματα προστασίας παιδιών προσφύγων. Η επιλογή της θεματικής αποδείχθηκε καίριας σημασίας καθώς διανύουμε μία περίοδο οικονομικής και ηθικής κρίσης σε εθνικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο με εξάρσεις κρουσμάτων βίας ειδικά σε βάρος μικρών παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει ως ένα «εργαστήριο αξιών» και με σεβασμό στην ετερότητα και την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού .

Οι εκπαιδευτικές προτάσεις που συνέγραψε η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος της ICON Greece έγιναν με γνώμονα την ευελιξία και προσαρμοστικότητα στα χέρια του εκπαιδευτικού. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η προοπτική ένταξής τους στο σχολικό πρόγραμμα σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα και βαθμίδες εκπαίδευσης είτε ως πρακτικές σε άλλα σχολικά προγράμματα. Οι δραστηριότητες στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών σε θέματα προστασίας του παιδιού και ιδιαίτερα των παιδιών προσφύγων και άλλων ευάλωτων κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Σχεδιάστηκαν ώστε να καλλιεργούν τη διαπολιτισμική διάσταση στη μαθησιακή διαδικασία, τη δημιουργικότητα των μαθητών/τριών και την ενίσχυση της συνεργασίας των μαθητών εντός και εκτός σχολείο.

Οι πολυμεσικές εφαρμογές αποτελούν αυτόνομο υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί και ανεξάρτητα από τις εκπαιδευτικές προτάσεις ως αφόρμηση στην αρχή ενός μαθήματος/δραστηριότητας, ενδιάμεσα είτε στο τέλος ως μία μορφή τελικής αποτίμησης/ανατροφοδότησης. Μία τέτοιου είδους ανθρωπιστική προσέγγιση προϋποθέτει τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών η οποία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της δημοκρατίας της ευρύτερης κοινωνίας, βοηθάει στην ενσωμάτωση μαθητών/τριών από άλλα πολιτισμικά περιβάλλοντα είτε από ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και κρίνεται ως η καταλληλότερη μέθοδος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

Με τη χρηματοδότηση του προγράμματος “Σημεία Στήριξης” μέσω της Hellenic Hope

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση