Ηλεκτρονικά 1

Με ένα ευρώ θα επιβαρύνονται από 1ης Δεκεμβρίου οι έγχαρτοι λογαριασμοί ρεύματος της ΔΕΗ, ανακοίνωσε η εταιρεία καλώντας ταυτόχρονα τους πελάτες της να επιλέξουν τη χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού.

Σύμφωνα με την εταιρεία το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί στο κόστος έκδοσης και αποστολής των λογαριασμών. Διευκρινίζεται επίσης, για τους πελάτες που θα εγγραφούν στο σύστημα του

 » περισσότερα

Δομή του Ατόμου

 

Παρόλο που το όνομα άτομο δόθηκε τη στιγμή που τα άτομα πιστευόταν πως ήταν αδιαίρετα, τώρα είναι γνωστό πως ένα άτομο μπορεί να διαχωριστεί σε έναν αριθμό μικρότερων συστατικών. Το πρώτο από αυτά που ανακαλύφθηκε ήταν το αρνητικά φορτισμένο ηλεκτρόνιο, το οποίο εύκολα μπορεί να αποβάλλει ένα

 » περισσότερα

Ηλεκτρόνια

Πως μπορούμε να διδάξουμε ένα μάθημα για πράγματα τα οποία δεν γίνονται αντιληπτά από το ανθρώπινο μάτι.

  • Με σχήματα;
  • Με εξειδικευμένες φωτογραφίες;
  • Με παραδείγματα σχετικά από τον μακρόκοσμο;

Νομίζω πως είναι ένα θέμα το οποίο το διαχειριζόμαστε ανάλογα με τον τύπο του σχολείου την

 » περισσότερα

Να μην ξεχνάμε τους σεισμόπληκτους μαθητές και μαθήτριες.

Δεν ξεχνώ τους σεισμόπληκτους. Ότι προβλήματα και αν αντιμετωπίζω σίγουρα είναι λίγο μικρότερα από τα δικά τους.

Ευτυχώς η τεχνολογία «δεν μας αφήνει» μας δίνει ευκαιρίες επικοινωνίας με τους σεισμόπληκτους  και αποστολής συγκεκριμένης βοήθειας.

 

Συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Οι υποψήφιοι μαθητές του σχολείου μας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2017. Φέτος για πρώτη φορά έχουν δικαίωμα να εισαχθούν και σε πανεπιστημιακές σχολές με αποτέλεσμα ο ενθουσιασμός τους και η αγωνία τους να συνεπαίρνει την ευρύτερη οικογένεια που λέγεται σχολείο. Οι καθηγητές τους με αίσθημα ευθύνης συμμετέχουν με

 » περισσότερα

Βράβευση μαθητών – μαθητριών για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό του ESR

O Διευθυντής του σχολείου μας βράβευσε την ραδιοφωνική ομάδα του σχολείου μας για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Ραδιοφωνικό διαγωνισμό του European School Radio.

Τα βραβεία και οι έπαινοι  παραδόθηκαν στα χέρια των μελών της ραδιοφωνικής ομάδας στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου.

Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό

 Στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων της Α λυκείου λάβαμε μέρος με 14 μαθητές και μαθήτριες στον Πανελλήνιο Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό «Καν’ το να ακουστεί». Δεν βγήκαμε πρώτοι αλλά την επόμενη φορά η νίκη είναι δική μας.