Feed
Άρθρα
Σχόλια

 

Λόγω γειτνίασης του σχολείου μας με την περιοχή του Άι Γιάννη ξεκινήσαμε οδοιπορώντας με μέλη της ομάδας μας  από το σχολείο μια Πέμπτη μεσημέρι , το Φεβρουάριο στις 22. Αφήσαμε την οικιστική ζώνη και ακολουθώντας τον αμαξωτό δρόμο προχωρήσαμε προς την αγροτική περιοχή και κατόπιν μπήκαμε στο δάσος. Στο δρόμο κοντά στο χωριό βρήκαμε καλλιέργειες και μια κτηνοτροφική μονάδα με πρόβατα. Από την εκκλησία του Άι Γιάννη , λόγω υψομέτρου είδαμε τη θάλασσα και προχωρώντας προς το δάσος θαυμάσαμε το φυσικό κάλλος του.Για καλή μας τύχη μέσα από τη φυλλωσιά ενός τεράστιου πεύκου βγήκε ένα γεράκι με εντυπωσιακό άνοιγμα φτερών. Μας αιφνιδίασε ( ή μάλλον αιφνιδιάστηκε) και  έτσι δεν προλάβαμε να βγάλουμε φωτογραφίες.

Είδαμε όμως και πράγματα που μας στεναχώρησαν…

Δίπλα από την εκκλησία του Άι Γιάννη είδαμε το ρίζωμα των μεγάλων δέντρων ακάλυπτο λόγω διάβρωσης, από τις μεγάλες και απότομες βροχοπτώσεις του χειμώνα. Επίσης, είδαμε χρησιμοποιημένα φυσίγγια κυνηγών και γλάστρες πεταμένες με φυτά που δεν ήταν αυτοφυή. Αναρωτηθήκαμε αν τα φυτά αυτά μπορεί να βλάψουν το τοπικό περιβάλλον σε περίπτωση εξάπλωσης.Βρήκαμε επίσης παραπλεύρως της εκκλησίας, σε μέρος που δε φαίνεται από τον αμαξωτό δρόμο και μέσα στο δάσος, πεταμένα μπάζα και υλικά ανακαίνισης όπως αλουμίνια από παράθυρα, σπασμένα γυαλιά, τενεκέδες και λάστιχα από υαλοπίνακες.

Αφήσαμε το δάσος ανήσυχοι γιατί διαπιστώσαμε ότι πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν αναπτυγμένη την αίσθηση της ευθύνης για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Δεν αρκεί η πολιτεία να προστατεύει το Δάσος. Εν μια νυκτί μπορεί ο κάθε ασυνείδητος να υπονομεύσει αυτή την προσπάθεια πετώντας σκουπίδια στα κρυφά… Δυστυχώς… Τα γυαλιά αυτά μπορεί το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται να προκαλέσουν πυρκαγιά στο Δάσος.

Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να μη προβαίνουν σε τέτοιες συμπεριφορές και να βρίσκονται σε εγρήγορση αποτρέποντας κάθε τέτοια καταστρεπική συμπεριφορά!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων