Μέσα στο καταπράσινο και πανέμορφο περιβάλλον του ιστορικού Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, ανάμεσα στο Ζάππειο και την Ακρόπολη, πραγματοποιήθηκε το 1ο δοκιμαστικό εφετινό τουρνουά μίνι βόλεϊ με την επωνυμία «ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΛΕΥ» – 1rst Athens grass volley».

Έπειτα από την κοινή προσπάθεια της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Α’Δ/νσης Δ.Ε. Αθήνας και του τμήματος Ανάπτυξης της ΕΟΠΕ, η εκδήλωση που διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος «Παίζω βόλεϊ» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.


Από το πρωί της Παρασκευής (8/6) στήθηκαν περίπου 10 γήπεδα μίνι βόλεϊ και υποδέχθηκαν περίπου 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Ε’ και ΣΤ’ τάξης που ξεφάντωσαν πραγματικά παίζοντας για κάτι παραπάνω από δύο ώρες βόλεϊ επί χόρτου. Από τη μία ο καταπράσινος και ειδικά διαμορφωμένος χώρος και από την άλλη το παιχνίδι, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών που μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα των γυμναστών τους, δεν ήθελαν να αποχωρήσουν από τα γήπεδα.
Κάθε σχολείο συμμετείχε με τρεις ομάδες μαθητριών και αντίστοιχα τρεις ομάδες μαθητών με την κάθε ομάδα να αποτελείται από τρεις βασικούς παίκτες και έναν αναπληρωματικό, η συμμετοχή του οποίου ήταν υποχρεωτική.

feature=player_embedded&v=oDxt43OmroM

watch?feature=player_embedded&v=l3haswSH77Qwatch?

Έτσι κανένα παιδί δεν έμεινε παραπονεμένο, ενώ χαρακτηριστικό του ανταγωνισμού που δημιουργήθηκε ήταν οι έντονοι πανηγυρισμοί σε κάθε πόντο των ομάδων. Τα παιδιά είχαν και την καθοδήγηση των δασκάλων – γυμναστών τους, όπως επίσης και του Τεχνικού Συμβούλου της ΕΟΠΕ, Λεωνίδα Καραΐσκου, ο οποίος είχε και την εποπτεία των αγώνων.
watch?feature=player_embedded&v=JzQNbY6dnlQ

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.