Ιστότοπος σχολικής φυσικής αγωγής

My PE blog

ΤΡΩΜΕ ΑΠ’ΟΛΑ

Όλοι ανυπομονούμε να τελειώσουν τα σχολεία και να αρχίσουν επιτέλους οι ΔΙΑΚΟΠΕΣ..! Σίγουρα όμως έχουμε βάλει παραπανίσια κιλάκια και σκεφτόμαστε πως θα τα χάσουμε για να αισθανόμαστε άνετα στην παραλία! Προσπαθούμε να μην τρώμε γλυκά και άλλες τροφές με υψηλές θερμίδες αλλά ο δείκτης της ζυγαριάς δεν λέει να κατεβεί… Αυτό που κάνουμε όμως είναι σωστό; Γιατί επιλέγουμε να φάμε συγκεκριμένες τροφές; Είναι σωστό να αφήνουμε τα άλλα φαγητα παραπονεμένα;                                                                                                                                                                                                                                           H απάντηση είναι : Τρώμε απ’ όλα !!! Όμως προσοχή στο πόσο τρώμε!                                                                                                             Πρέπει να τρώμε συχνά και μικρά γεύματα και να μην παραλείπουμε κανένα. Γιατί αν τρώμε δυο φορές την ημέρα όπως κάνουμε οι περισσότεροι είτε γιατί δεν προλαβαίνουμε είτε γιατί νομίζουμε ότι έτσι θα χάσουμε βάρος, κάνουμε τεράστιο λάθος. Με αυτόν τον τρόπο όλο το φαγητό συσσωρεύετε σε λίπος και καταλήγουμε να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε                                                                                                                                                                                                                                                         Και προσοχή! Ποτέ δεν φεύγουμε από το σπίτι χωρίς  να φάμε πρωινό! Είναι καλό να το πρωί να τρώμε δημητριακά με γάλα ή τοστ ή σπιτικό κέικ με ένα ποτήρι φυσικό χυμό ή γάλα. Για δεκατιανό μπορούμε να φάμε κάποιο φρούτο ή κομμάτι κέικ. Για το μεσημεριανό δεν έχουμε πολλές επιλογές τρώμε ότι έχει μαγειρέψει η μαμά, αλλά προτιμούμε κυρίως φαγητά στο φούρνο ή στον ατμό και όχι τηγανητά. Καταναλώνουμε το τελευταίο γεύμα πριν τις 8 και επιλέγουμε κάποια σαλάτα, γιαούρτι ή φρούτα. Ωστόσο μια αμαρτία στο τόσο δεν κάνει κακό…! Μπορούμε να επιλέξουμε μια μέρα της εβδομάδας να τρώμε κάποιο γλυκό και καμιά φορά μπορούμε να φάμε και τα έτοιμα. Πρέπει να τρώμε πολύ μικρές ποσότητες βουτύρου, ζάχαρης, ζυμαρικών και γλυκών και να πίνουμε πολύ νερό.                                                                                                                                                                                                                     Οι παραπάνω συμβουλές  σε συνδυασμό με τη σωστή φυσική άσκηση θα σας βοηθήσουν να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα..!       

 

                                                                                                                                                                            Νεσλιχάν Χ. Μπασιά

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Προηγούμενη

Yoga στα σχολεία.

Επόμενο

Μαθήματα Φυσικής Κατάστασης 7ης εβδομάδας

  1. Μπράβο Νεσλιχάν ωραία περιγράφεις το ‘ενεργειακό ισοζύγιο’ .Περίμενε να στείλω κάποια παιχνίδια – κουίζ . 1) http://www.fns.usda.gov/multimedia/Games/Blastoff/BlastOff_Game.html και 2)http://www.coolfoodplanet.org/gr/home.htm .Δείτε και την εκπαιδευτική προσομοίωση για τη διατροφή και άσκηση από την κατηγορία “Διατροφή”.
    Το δύσκολο με το ισοζύγιο είναι να γίνει πράξη!Εσύ όμως θα το πετύχεις.Πλησιάζουν και οι εξετάσεις για τις ζώνες!

  2. Ωραία είναι όλα αυτά,αλλά γιατί τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να τα κάνουμε πράξη??Ωστόσο,θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις συμβουλές σου.Θα ήθελα όμως και την βοήθειά σου στο να μου υπενθυμίζεις να μην τρώω πολλά γλυκά!Συγχαρητήρια για το άρθρο σου♥

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση