Ιστότοπος σχολικής φυσικής αγωγής

My PE blog

Yoga στα σχολεία.

Τις προάλλες,κάπου διάβασα ότι εισάγουν και τη yoga στην εκπαίδευση.Είχατε πει ότι στο σχολείο την ώρα της γυμναστικής,θα κάναμε κάποια  μαθήματα yoga,αλλά τελικά δεν κάναμε.
Νομίζω πως όλο αυτό είναι μια καλή ιδέα,και επίσης θα μας βοηθήσει μέσα σε μια κουραστική σχολική μέρα να ξεκουραστούμε,να χαλαρώσουμε.Η yoga αναπτύσσει την ικανότητα συγκέντρωσης,μας βοηθά να καταπολεμήσουμε το στρες,την ένταση και το άγχος.Υπάρχουν βέβαια(στην δυναμική yoga που κάνω εγώ),ασκήσεις που απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση και ισορροπία,τα οποία δυσκολεύουν πολύ κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με αυτήν.Λίγο πριν το τέλος όμως,υπάρχει μια “στάση” (αν μπορώ να το πω έτσι),η οποία ονομάζεται “Νεκρή Ζώνη” και εκεί απλά ηρεμείς και συγκεντρώνεσαι στο ρυθμό της αναπνοής σου.Η χαλάρωση της yoga είναι ένα ταξίδι που ελευθερώνει το σώμα και το μυαλό από τα άγχη της καθημερινότητας.Είναι σημαντικό να προσπαθείς κάθε φορά να καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια,για να αποδόσεις στο μέγιστο, και μετά από αρκετά μαθήματα να δεις τα πρώτα αποτελέσματα.
Παρακάτω σας δίνω κάποια links για να δείτε τι περίπου κάνω εγώ στην yoga,είναι αρχικά εύκολες ασκήσεις και αν θέλετε μπορούμε να τις δοκιμάσουμε και στο σχολείο.

http://www.youtube.com/watch?v=LoaH7u0fKCE
http://www.youtube.com/watch?v=hWhTRSUkxbY&feature=related

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Προηγούμενη

Moνομαχία

Επόμενο

ΤΡΩΜΕ ΑΠ’ΟΛΑ

  1. Μαρία μου, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του έτους είναι προγραμματισμένο να κάνουμε yoga, μαζί με ασκήσεις φυσικής κατάστασης- για να μη φύγουν τα αγόρια! Προσωπικά θα προτιμούσα να το κάνω συνέχεια αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις προτιμήσεις του συνόλου των παιδιών. Και φυσικά μπορεί να μπει στο σχολείο, απλά,όπως όλα, θέλει κάποιο χρόνο για να γίνει αποδεκτή και να πέσουν τα στερεότυπα.Μπορούμε ωστόσο ένα δεκάλεπτο να κάνουμε και τη βδομάδα που μας έρχεται…Τα αγόρια του Α5,Α4 έκαναν όλη τη φυσ. κατάσταση στα στρώματα και δε φώναξαν …πολύ!Περιμένω λοιπόν τη βοήθειά σου, εσύ θα σταθείς μπροστά στις κοπέλες κι εγώ θα προσπαθήσω να πείσω τους συμμαθητές σας για τα οφέλη της yoga στην ψυχή και το σώμα ( ευλυγισία,δύναμη,ισορροπία).
    Δες τί έχω κατά νου να σας κάνω http://www.asthangafriends.4t.com/basic_poses.html

     

  2. πότε ξεκινάμε μαθήματα Μαρία μου; ειναι ένας καλός εναλλακτικός τρόπος να ξεφεύγουμε απο το στρες και την ρουτίνα της καθημερινότητας..!

  3. Χαίρομαι κυρία,ναι να κάνουμε κι αυτή τη βδομάδα μιας και τόσο καιρό καθόμασταν και χρειαζόμαστε λίγο ξεσκούριασμα!Τα δικά μας αγόρια δεν νομίζω να κάτσουν και πολύ ήρεμα,αλλά μια προσπάθεια αξίζει..Αρκετές από αυτές τις ασκήσεις είναι δύσκολες,αλλά θα χαρώ εγώ προσωπικά να προσπαθήσω.Πολλές όμως είναι πολύ καλές για αρχή.Νεσλιχάν,όποτε θέλεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση