Δραστηριότητες για την Code Week 2020!

Η πρώτη μας δραστηριότητα , Favorite toys, ήταν κοινή με τους συνεργάτες του έργου: Let΄s play every day, σχεδιάστηκε από τις συναδέλφους, Έφη Ταραλάϊκου και Ευγενία Τσακίρη και τις ευχαριστούμε πολύ.

Δημιουργήθηκαν κάρτες με αινίγματα , που αντιστοιχούσαν σε αγαπημένα παιχνίδια. Τα παιδιά επέλεγαν μία κάρτα, έλυναν το αίνιγμα και έβρισκαν σε ποιο παιχνίδι αναφερόταν

Τα παιδιά δημιούργησαν ένα πλέγμα χρησιμοποιώντας κομμάτια από παζλ

και τοποθέτησαν εικόνες από τα αγαπημένα παιχνίδια. Σχεδίασαν τη διαδρομή με βελάκια κατεύθυνσης, αποδικωποίησαν τον κώδικα και έφτασαν στο αγαπημένο τους παιχνίδι

 

Μετά προγραμμάτισαν και οδήγησαν το Beebot, στις εικόνες των παιχνιδιών

Η δεύτερη δραστηριότητα,με τίτλο:Σώστε τους Ωκεανούς /Save the Oceans δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ομάδας The Codally Team,από τις συναδέλφους Μαρία Τσαπάρα και Ανθή Αρκουλή και τις ευχαριστούμε πολύ.

Αφορμή για τη δράση μας, αποτέλεσε η ζωγραφιά ενός νηπίου που ήθελε να μας μιλήσει για τις φάλαινες.

 

Συζητήσαμε ότι ζουν  σε ωκεανούς και πολλές φορές κινδυνεύουν, όπως και άλλα ζωάκια, από τα σκουπίδια, που πετούν οι άνθρωποι  μολύνοντας τις θάλασσες. Αποφασίσαμε ότι πρέπει να τα βοηθήσουμε, καθαρίζοντας τη θάλασσα, με τη βοήθεια του κ. Χταπόδη- Beebot.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Η πρώτη ομάδα, δημιούργησε τον ωκεανό

Η δεύτερη ομάδα τοποθέτησε στο πλέγμα, εικόνες από σκουπίδια και παγιδευμένα ζ’ώα και όρισε την αρχή και το τέλος της διαδρομής.

 

Η τρίτη ομάδα, σχεδίασε τη διαδρομή, με βελάκια κατεύθυνσης, ώστε να βοηθήσει τον κ. Χταπόδη- Beebot, να μαζέψει όλα τα σκουπίδια και να ελευθερώσει τα ζωάκια.