Μάρτιος με νέες δράσεις και ….άρωμα Τέχνης

Συνεχίζοντας τις δράσεις μας στο eTwinng έργο μας ” Be cool recycle in school” αναφερθήκαμε στην 6η Μαρτίου,  Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας, διαβάσαμε την ιστορία “Η Μόνα σε καινούριο σχολείο”και φτιάξαμε την αφίσα μας, με σύνθημα: Όχι φόβος, Όχι βία στα σχολεία, μόνο αγάπη,παιχνίδι,φιλία,γνώση,γέλιο,χαρά

και αναρτήθηκε στο twinspace σε padlet: https://padlet.com/fanourgiakianna69/94jtmas7kqj1

Επίσης φτιάξαμε χαρταετούς με ανακυκλώσιμα υλικά: χάρτινα πιάτα και για ουρά χρησιμοποιήσαμε λωρίδες από πλαστικές σακούλες και εφημερίδες

Η κατασκευή μας αναρτήθηκε σε padlet :https://padlet.com/antalina2603197/xxb8it3c60lb

Αποφασίσαμε να γνωρίσουμε μία ακόμη χώρα που συμμετέχει στο έργο μας: τη Σερβία! Περιηγηθήκαμε στο διαδίκτυο βλέποντας βίντεο, ψάξαμε για πληροφορίες και αποτυπώσαμε τις εντυπώσεις μας στις ζωγραφιές μας!

 

Συνεχίζουμε να ανακυκλώνουμε μπαταρίες στον κάδο ΑΦΗΣ που τοποθετήσαμε στο σχολείο μας

Ακόμη επεκτείναμε τις γνώσεις μας για δύο ακόμη υλικά που ανακυκλώνονται: το αλουμίνιο και το πλαστικό.

Διαβάσαμε το βιβλίο” Ανακυκλωμένο ΠΛΑΣΤΙΚΟ” και παρακολουθήσαμε βίντεο για την ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών και τα προβλήματα που δημιουργούνται αν δεν γίνει η ανακύκλωση τους.

Ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας!

Αντίστοιχα για το αλουμίνιο είδαμε σχετικά βίντεο

 

Ζωγραφίσαμε ότι μας εντυπωσίασε

Σε φύλλα εργασίας, κολλήσαμε εικόνες υλικών , ανάλογα με την κατηγορία τους: γυαλί, χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο.

Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με πίνακες που έχουν δημιουργήσει διάφοροι καλλιτέχνες, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά. Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο πίνακες τους παρατηρήσαμε, γνωρίσαμε και  τα ονόματα καλλιτεχνών που τα φιλοτέχνησαν: Jane Perkins, Jk. Brown, Veronika Richterova, HA. Schult.

Πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε  και καταλάβαμε ότι από υλικά που  θεωρούνται  σκουπίδια, πόσα όμορφα πράγματα μπορούν να δημιουργηθούν.Έτσι φτιάξαμε κι εμείς έναν ανοιξιάτικο πίνακα, χρησιμοποιώντας υλικά από τη γωνιά ανακύκλωσης που έχουμε στο σχολείο μας. Χρησιμοποιήσαμε πλαστικές σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, καπάκια κι εφημερίδες!

έτοιμος ο πίνακας μας!!!!

και τον αναρτήσαμε σε padlet με τους πίνακες των άλλων σχολείων https://el.padlet.com/taralaikoue/a62gwjdau4l2

Βέβαια παρατηρήσαμε και τους πίνακες που έφτιαξαν οι φίλοι μας από τα υπόλοιπα σχολεία, προσπαθώντας να δούμε τι ανακυκλώσιμα υλικά χρησιμοποίησαν. Ήταν όλοι πολύ όμορφοι και εντυπωσιακοί.