ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
Σύμφωνα με το υπ. Αρ. Πρ. 90α/24/01/2022 της Γ.Γ. Α/θμιας Β/θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής σας  ανακοινώνουμε  ότι :
Λόγω της κήρυξης ειδικής κατάστασης κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί  και αύριο Τετάρτη 26/1/2022 τηλεκπαίδευση στα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας.

Σελφ τεστ δεν θα γίνουν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπ. Παιδείας για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα.

ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

3ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο

3ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες
του Νηπιαγωγείου

Σεπτέμβριος 2021-Μάιος 2022

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη Φιλαναγνωσία και δίνει αφορμή στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.

«Φιλία είναι…»

Στον φετινό Μαραθώνιο, με θέμα «Φιλία είναι…», έχουν επιλεγεί βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που καταπιάνονται με τις διαφορετικές διαστάσεις της φιλίας: φιλία που αντέχει στον χρόνο, φιλία που δοκιμάζεται, φιλία κόντρα στα στερεότυπα. Γιατί η φιλία είναι σημαντική και κάθε φορά διαφορετική! Είναι ένα συναίσθημα, μια κατάσταση, μια ιδέα, μια ανάγκη, ένα ταξίδι ζωής. Φίλος είναι αυτός με τον οποίο μοιραζόμαστε τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές μας. Είναι αυτός με τον οποίο χτίζουμε αναμνήσεις, αλλά και αυτός που, όταν βρίσκεται μακριά, παραμένει νοερά κοντά μας. Ο φίλος μας είναι ένα πρόσωπο που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα όταν είμαστε δίπλα του και μας ωθεί να βγάλουμε προς τα έξω τον καλύτερό μας εαυτό. Κάποιες φορές μπορεί να μοιάζουμε, ενώ άλλες φορές ενδέχεται να είμαστε πολύ διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο. Εκείνο που μετράει όμως είναι η αγάπη, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και η αποδοχή, συστατικά που κάνουν μια φιλία… μαγική!

Πώς θα «τρέξουν» τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στον Μαραθώνιο
Τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός κάθε τμήματος επιλέγουν μία τριάδα βιβλίων από τις τρεις προτεινόμενες, τα οποία θα διαβάσουν και θα επεξεργαστούν στην τάξη

Στο Νηπιαγωγείο μας τα βιβλία που θα διαβάσουμε και  θα τα επεξεργαστούμε στην τάξη είναι τα εξής:

Ο Κιλόμπο και ο κύριος Ιατρογυμναστής της Δάφνης Βλουμίδη
Μια στάλα θάρρος της Νίκολα Κίνεαρ
Ο Κακός Λύκος και τα 14 λυκάκια του της Κριστίν Νομάν-Βιλμέν

Το δώρο μας από τον Άι Βασίλη

 

 

 

Η σημερινή ημέρα μας επιφύλασσε μια μικρή έκπληξη.

Άραγε ο Άι Βασίλης να μας έφερε το δώρο που του ζητήσαμε;

Μα τι κρύβει αυτός ο σάκος;

Μπράβο το βρήκατε…. τα βιβλία που του είχαμε ζητήσει για τη δανειστική βιβλιοθήκη μας!!!

20220110 115433 2

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Το Νηπιαγωγείο  μας θα επαναλειτουργήσει κανονικά, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ 7, 6-1-22), για τη λειτουργία των σχολείων σας ενημερώνουμε τα εξής:

Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας δηλαδή από  10/1/ 2022 – 15 /1/2022, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) θα πραγματοποιηθεί τρεις φορές:

την Δευτέρα 10/1/2022 (δηλαδή να γίνει και να δηλωθεί την Κυριακή),

την  Τρίτη 11/1/2022 (δηλαδή να γίνει και να δηλωθεί τη Δευτέρα) και την

Παρασκευή 14/1/2022 (δηλαδή να γίνει και να δηλωθεί την Πέμπτη) αντιστοίχως.

Από την δεύτερη εβδομάδα και μετά, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) θα διενεργείται δύο φορές κάθε εβδομάδα, για την Τρίτη και την Παρασκευή, αντιστοίχως.

Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

H δήλωση του αποτελέσματος θα γίνεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr από την οποία θα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για covid-19.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας, αυτή μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και χειρόγραφα από τους γονείς. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, αυτό δηλώνεται πάλι στην πλατφόρμα και διενεργείται εργαστηριακός έλεγχος για την επιβεβαίωσή του.

Οι μαθητές/τριες οφείλουν να φέρουν μαζί τους την εκτυπωμένη σχολική κάρτα μέχρι τη διενέργεια του επόμενου δια γνωστικού ελέγχου.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, τα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ που τους αναλογούν από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του σχολείου εσωτερικούς και εξωτερικούς. Οι γονείς συνοδεύουν το παιδί τους ως την είσοδο της σχολικής αίθουσας και αμέσως μετά αποχωρούν.

ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ