ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 1-10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Από 1 εως 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 μπορούν να υποβάλουν αίτησηοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να αποχωρίσουν από την υπηρεσία με συνταξιοδότηση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα  υποβάλλουν αίτηση στη Διεύθυνση Δ.Ε. Ν. Αχαΐας για να πάρουν Αριθμό Πρωτοκόλλου. Η οριστική αποχώρηση από την υπηρεσία, θα γίνει ένα μήνα μετά την αίτηση τους αυτοδίκαια. Για όσους επιθυμούν υπάρχει δυνατότητα υποβολής 2ης αίτησης παραίτησης 15 ημέρες μετά την πρώτη αίτηση. Σε αυτή τη περίπτωση η τελευταία ημέρα εργασίας είναι η ημερομηνία της 2ης αίτησης.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Εάν κάποιος υποβάλει αίτηση στις 1 Ιουλίου μπορεί να υποβάλει την 2 αίτηση από τις 16 Ιουλίου και μέχρι τις 31/7/2013. Αν δεν υποβάλει 2η αίτηση τότε στο παράδειγμα μας θα θεωρείται συνταξιούχος από 1/8/2013 χωρίς δικαίωμα επαναφοράς. Η 2η  αίτηση στο ίδιο διάστημα μπορεί να είναι και ανάκληση της 1ης

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ!!!

Δεν υπάρχουν πλέον 3-μηνες αποδοχές άλλα θα δίνεται σαν προκαταβολή από  το Γ.Λ.Κ. το 50% του ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ του ΟΚΤΩΒΡΗ του 2011, μείον τις νόμιμες κρατήσεις (1% ΤΠΔΥ, 2% Ανεργία, 2,55% Υγειονομική Περίθαλψη, & τυχόν ΦΜΥ).

Αν επιθυμείται θα πρέπει να μας γνωστοποιήσετε μέχρι τις 10 Ιουνίου, μέχρι πότε θα μισθοδοτηθείτε από την υπηρεσία μας (δηλαδή την ημ/νια 2ης αίτησης) για να μην μπείτε στη συνέχεια στη διαδικασία  επιστροφής  των επί πλέον αποδοχών στη ΔΟΥ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει εάν έχουν αποφασίσει την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τους να ενημερώσουν το σχολείο τους προκειμένου να γίνουν οι ενέργειες από τη μηχανοργάνωση. Η γνωστοποίηση θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 10 Ιουνίου για να γνωρίζουμε μέχρι πότε θα μισθοδοτηθείτε από την υπηρεσία μας (δηλαδή την ημ/νια 2ης αίτησης) για να μην μπείτε στη συνέχεια στη διαδικασία  επιστροφής  των επί πλέον αποδοχών στη ΔΟΥ.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τα σχολεία αφού έχουν την ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς για τη πρόθεση αποχώρησης τους, οφείλουν να καταχωρίσουν στην online φόρμα «Οnline Δήλωση Πρόθεσης» τα στοιχεία που ζητούνται έτσι ώστε να γίνει η διακοπή μισθοδοσίας  τους και να εκδοθούν οι  βεβαιώσεις αποδοχών του τελευταίου μήνα και της τελευταίας πενταετίας που απαιτούνται.  Τα στοιχεία πρέπει να καταχωριστούν μέχρι 10 Ιουνίου 2013

Παρακαλούμε να γίνει ενημέρωση των συναδέλφων προκειμένου να εξυπηρετηθούν με ομαλότητα και να υπάρξει ένας προγραμματισμός από μέρος της Διοίκησης – Μηχανοργάνωσης.