Reducing food wastage in Europe

Say_no_to_food_wasteΚατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-14 στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής με τη συμμετοχή 13 μαθητών και με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Μαρκοπούλου Μαρία ΠΕ 06, πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα E-twinning: “Reducing food wastage in Europe: learning how to find a balance in our diet, health and environment”, σε συνεργασία με το γαλλικό σχολείο St. Regis – St. Michel School, Le Puy en Valey, France.

Στόχος του προγράμματος ήταν να διαπιστώσουν οι μαθητές το μέγεθος του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων, να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τη ζωή τους, να εντοπίσουν τους λόγους σπατάλης τροφίμων στον τομέα εστίασης, στα σπίτια τους και στο σχολείο τους, και πάνω απ’ όλα να αναπτύξουν την ικανότητα της παρατήρησης, της κριτικής σκέψης και της συνεργασίας. Ως γλώσσα επικοινωνίας ορίστηκε η Αγγλική και ως μέσο επικοινωνίας με το γαλλικό σχολείο η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Twinspace.

Στα πλαίσια του προγράμματος επομένως, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων, κατέγραψαν τις προσωπικές τους συνήθειες απέναντι στην αγορά και στην κατανάλωση τροφίμων και επισκέφτηκαν την Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ στη Θεσσαλονίκη όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παιδί στον κόσμο των τροφίμων».

Θα πρέπει να τονιστεί, βέβαια, πως η χρήση των νέων τεχνολογιών είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη φιλοσοφία του E-twinning και γι’ αυτόν τον λόγο η χρήση του υπολογιστή κρίθηκε απαραίτητη. Οι μαθητές εξοικειώθηκαν και εξασκήθηκαν στα Web 2.0 Educational Tools και κατέγραψαν τη δουλεία τους στο Waste Less, Share More Blog που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του προγράμματος.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.