Η αμυγδαλιά…

«Άνθη Αμυγδαλιάς» – Ζωγράφος: Βίνσεντ βαν Γκογκ (1853 – 1890) – Ελαιογραφία (1890) – Διαστάσεις: 74 εκ. x 92 εκ. – Τοποθεσία: Μουσείο Βαν Γκογκ, Άμστερνταμ, Ολλανδία.  

Η αμυγδαλιά είναι ένα δέντρο που ανθίζει το χειμώνα…

Οι γειτονίες μας είναι στολισμένες με αυτό το δέντρο, το οποίο αποτέλεσε έμπνευση για ζωγράφους, ποιητές και μουσικούς…

Ακόμα και στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία συναντάμε την αμυγδαλιά…!!!

Έτσι λοιπόν κι εμείς θελήσαμε να το διερευνήσουμε…

Επεξεργαστήκαμε τον πίνακα ζωγραφικής του Βίνσεντ βαν Γκογκ “Άνθη Αμυγδαλιάς” …

Ύστερα, διαβάσαμε, επεξεργαστήκαμε  και ακούσαμε το μελοποιημένο ποίημα του Γεώργιου Δροσίνη “Ανθισμένη Αμυγδαλιά”…!!! Διάβασε στη συνέχεια το ποίημα και μάθε την ιστορία και το πώς γράφθηκε αυτό το ποίημα από τον Γεώργιο Δροσίνη.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Αφού μιλήσαμε για τον κύκλο ζωής της αμυγδαλιάς , για την καλλιέργειά της και για το πώς φτάνει από το δέντρο στο τραπέζι μας, συνεχίσαμε με γλωσσοδέτες και αινίγματα.

Όμως μια περιπέτεια της Βάγιας Κουκουβάγιας στάθηκε η αφορμή για να φτιάξουμε μια συνταγή με αμύγδαλα… Την μοιραζόμαστε μαζί σας… (πηγή: Στέλιος Παρλιάροςhttps://steliosparliaros.gr/giortina/xristougenniatika/xionanthropoi-apo-amigdalo/ ).



Λήψη αρχείου

ΟΔΗΓΙΕΣ:



Λήψη αρχείου

Κάνε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να μάθεις ακόμα περισσότερα πράγματα για την αμυγδαλιά, το μύθο, για τον πίνακα ζωγραφικής και τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ, καθώς και να παίξεις παιχνίδια και να δημιουργήσεις κατασκευές…

 Η Αμυγδαλιά