Πώς να φτιάξετε μια παρουσίαση στο smilebox!

  1. Αρχικά μπείτε σε αυτή τη σελίδα του Smilebox, για να κατεβάσετε το πρόγραμμα.
  2. Εγκαταστήστε το.
  3. Στη συνέχεια, θα σας ζητήσει εγγραφή με το mail σας, όνομα και κωδικό. Μόλις συμπληρώσετε τα απαιτούμενα πεδία, πατήστε Create Account. Η βασική έκδοσή του είναι δωρεάν και έχει περιορισμένες δυνατότητες.
  4. Ανοίξτε το πρόγραμμα (θα το βρείτε στην επιφάνεια εργασίας) και δημιουργήστε μια παρουσίαση (slideshowοποιoυδήποτε θέματος επιθυμείτε (school, sports, pets, holidays…)

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε, για να φτιάξετε την παρουσίαση, είναι τα εξής:

  1. Ανοίγετε το Smilebox (αν σας ζητήσει να πληρώσετε, πατήστε “Νo Τhanks”).
  2. Πατήστε το CHOOSE, στο πάνω μέρος της σελίδας, και μετά DESIGN CATALOG. Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε το θέμα και τη μορφή, που σας ενδιαφέρει. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το θέμα και η μορφή δεν πρέπει να είναι Premium (αναγράφεται κάτω από κάθε θέμα ποια είναι Premium).
  3. Αφού αποφασίσετε τι θέλετε να φτιάξετε και επιλέξετε τη μορφή που θα έχει, πατήστε PERSONΑLIZE (δίπλα στο CHOOSE).
  4. Πηγαίνετε πάνω αριστερά στο Get Photos and Videos και επιλέγετε από τον υπολογιστή σας τις φωτογραφίες ή το βίντεο που θέλετε να περιλαμβάνονται στην παρουσίασή σας. Μετά τραβήξτε τα μέσα στη διαφάνεια. Κάτω από κάθε φωτογραφία μπορείτε να προσθέσετε και ένα μικρό κείμενο.
  5. Αφού ολοκληρώσετε με τις εικόνες και τα βίντεο, από επάνω δεξιά μπορείτε να επιλέξετε τη μουσική που θα τις συνοδεύει (δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας μουσική στη δωρεάν έκδοση που δουλεύετε). Μπορείτε να δείτε τη δημιουργία σας από το PREVIEW, πριν την αποθηκεύσετε.
  6. Αν όλα είναι, όπως επιθυμείτε, πατήστε save. Εάν όχι, επιστρέψτε στα προηγούμενα βήματα (PERSONALIZE ή CHOOSE) και διορθώστε ανάλογα. Μην πατήσετε το αριστερό βέλος back (που πατάμε συνήθως για να πάμε πίσω), γιατί θα σας βγάλει από τη σελίδα που δουλεύετε και θα χάσετε ό,τι φτιάξατε.
  7. Τώρα το έργο σας είναι αποθηκευμένο στο my creatiοns.

Aν θέλετε να δημοσιευτεί το έργο σας:

  • Πατήστε το SHARE, PRINT, or DVD.
  • Στο μενού που σας ανοίγει, πατήστε το κουμπί που αντιστοιχεί στο Post it to facebook, blog, or web.
  • Δώστε ένα όνομα στο έργο σας, πατήστε Continue.
  • Στην επόμενη οθόνη επιλέξτε το free (όχι το Club Smilebox – βρίσκεται πάνω αριστερά) και πατήστε Continue.
  • Όταν ολοκληρωθεί η φόρτωση πηγαίνετε στo κάτω μέρος της οθόνης και αντιγράψτε το URL link.

Καλή επιτυχία!