A Boy And His Atom: The World’s Smallest Movie

Μία ομάδα ερευνητών της IBM είπαν να κάνουν ένα διάλειμμα από το επιστημονικό τους έργο και να ασχοληθούν με την «ατομική» τέχνη. Ενώ εργάζονται πάνω στην μελέτη των δεδομένων που μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα άτομο, κάθισαν και έφτιαξαν μία stop motion ταινία με απόλυτους πρωταγωνιστές τα μικροσωματίδια.

Moving Atoms: Making The World’s Smallest Movie

Η ταινία Α Boy and His Atom δημιουργήθηκε με την βοήθεια ενός ειδικού μικροσκόπιου που επέτρεψε στους ερευνητές να τοποθετήσουν στη σειρά που ήθελαν έναν αριθμό από άτομα. Αυτό αποτυπώθηκε σε εικόνα και μεγεθύνθηκε 100 εκατομμύρια φορές. Το αποτέλεσμα; 242 καρέ που έχουν ως θέμα την ιστορία ενός αγοριού που χορεύει και παίζει με το άτομό του.

Κι αν δεν πιστεύετε ότι αυτή είναι πιο μικροσκοπική ταινία του κόσμου, η IBM συνεργάστηκε με το Guinness World of Records για να το πιστοποιήσει. Δείτε παρακάτω την «ταινία» και παρακολουθήστε το συνοδευτικό υλικό, στο οποίο η IBM εξηγεί πως με την βοήθεια του μικροσκοπίου, μπορεί κάποιος, τόσο να δει, όσο και να «χειραγωγήσει» τα άτομα, χρησιμοποιώντας μία βελόνα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Geeky; Ναι. Και απίθανο. Enjoy:

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση