ΝΤΑΚΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Μίλτος και Γιαννάκης Μανάκια-Οι αδελφοί Λιμιέρ των Βαλκανίων

Φεβ 20231

Στο video που παρατίθεται μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ζωή και το έργο των πρώτων Ελλήνων κινηματογραφιστών, Ιωάννη και Μιλτιάδη Μανάκη.

“Οι πρώτοι Kινηματογραφιστές στα Βαλκάνια είναι οι αδελφοί Ιωάννης και Μιλτιάδης Μανάκια. Τα δύο αδέλφια προώθησαν τη νέα Τέχνη του Κινηματογράφου ανοίγοντας το δρόμο στους μεγάλους δημιουργούς των επόμενων δεκαετιών και αφήνοντας πίσω τους μοναδικά ιστορικά, φωτογραφικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα των αρχών του 20ού αιώνα στα Βαλκάνια. Η πρώτη τους ταινία οι «Υφάντρες», γυρίστηκε το 1905. Πρόκειται για ένα φιλμ μερικών δευτερολέπτων που καταγράφει την τέχνη της Υφαντικής της εποχής εκείνης. Κινηματογραφούν τη γιαγιά τους, Δέσπα Μανάκη, σε ηλικία 117 ετών. Στη συνέχεια τα δύο αδέλφια θα ταξιδεύουν σε περιοχές των Βαλκανίων, που εκείνο τον καιρό ανήκουν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία καταγράφοντας με τον κινηματογραφικό φακό τους γεγονότα καθημερινής ζωής, ανθρώπους, τοπία, χωριά, γλέντια, έθιμα, παραδόσεις, γιορτές, αλλά και ιστορικά γεγονότα της εποχής, όπως τους Βαλκανικούς Πολέμους.”

https://www.youtube.com/watch?v=YUuFNOqMmnc

ΜΑΝΑΚΙΑ

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μίλτος και Γιαννάκης Μανάκια-Οι αδελφοί Λιμιέρ των Βαλκανίων    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων