Άρθρα για Απρίλιος, 2019

Κατά την Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα, αύτη τη κλητή και αγία ημέρα που τα πάντα πεπλήρωται φωτός επέλεξε ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. κ. Χαρίτωνας να μεγαλύνει τη χαρά του χριστεπώνυμου πληρώματος της Μητροπόλεως του/μας αναγγέλοντας μας, κατά τον Εσπερινό της Αγάπης, τον ορισμό του ιεροκήρυκα-αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού, π…. (συνέχεια…)

Οι άνθρωποι μετράνε το χρόνο με ημερολόγια, με ταμπλέτ… αλλά και το πιο τργικό, που δεν συνειδητοποιήσαμε γιορτάζουμε τα γενέθλια μας, και ας μας φέρνουν πιο κοντά στη φθορά στο θάνατο. Η σημερινή μέρα του Μεγάλου Σαββάτου μας δίνει μια διαφορετική διάσταση του χρόνου, μας εισάγει στην προσμονή της αιώνιας ζωής, στην Ανάσταση του Χριστού…. (συνέχεια…)

Το Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης σας/μας εύχεται να συμπορεύεται με όλους σας/μας, και να χαρίζει πλούσια τα δώρα της εκ των νεκρών Αναστάσεώς Του, ο Κύριος και Θεός μας. Χρόνια Πολλά! Καλό Πάσχα! Ευλογημένη Ανάσταση! Η κατασκευή είναι έργο των παιδιών της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης, την οποία πρόσφεραν στον Διευθυντή ευχόμενα για τις… (συνέχεια…)

Διδακτική επίσκεψη στο Λαογραφικό ΜουσείοΤσαριτσάνης,πραγματοποίησαν την Τετάρτη 10 Απριλίου οι μαθητές Α και Β τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους.Στα πλαίσια της επίσκεψης τους ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου από τον Αντιπρόεδρο  Θάνο Βίτκο και την Γραμματέα του Συλλόγου Νίκη Παδιώτη-Μαντζιώκα και είχαν την ευκαιρία να δουν το λαογραφικό υλικό που… (συνέχεια…)

Το Σχολείο μας την Τετάρτη 10 Απριλίο 2019 επισκέφτηκε τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού και συγκεκριμένα: 1) Το εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου (Μουσείο Κάρλας). Εκεί είχαμε την την ευκαιρία να γνωρίσουμε το φυσικό περιβάλλον της λίμνης Κάρλας και του Μαυροβουνίου (χλωρίδα, πανίδα,… (συνέχεια…)

Το Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης είχε σήμερα 2 Απριλίου 2019, παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να φιλοξενήσει στο χώρο του τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό, Βασιλική Ματούλα, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τσαριτσάνη. Η συγγραφέας μάς ταξίδεψεσμο στον όμορφο κόσμο των βιβλίων, μας μύησε στο μήνυμα του φετινού εορτασμού της μέρας: “Τα βιβλία μας… (συνέχεια…)