Μαρ 16
12

Οι αποκριάτικες κατασκευές στην τάξη μου

Κάτω από (Χωρίς κατηγορία) από στις 12-03-2016
Μέσα στα μαθήματα, την Ορθογραφία και τα Μαθηματικά, μέσα στην Γραμματική και την Υπέρβαση της Δεκάδας που ταλαιπωρεί τα μικρά μου μαθητάκια, η Αποκριάτικη διάθεση δε μας έλειψε και φέτος….
Φτιάξαμε κατασκευές για να στολίσουμε την τάξη μας, χορέψαμε, μάθαμε αποκριάτικα έθιμα, φτιάξαμε μάσκες και καπέλα, ντυθήκαμε «Αρλεκίνοι» και γενικά περάσαμε πολύ ωραία!!!
P8270483
Τον πρώτο λόγο είχε η πόρτα της τάξης μας, η οποία ντύθηκε από τα παιδιά. Πώς; Ένας μεγάλος κλόουν κόπηκε σε μικρά Α4 χαρτιά, μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές, χρωματίστηκαν και ενώθηκαν σε ένα μεγάλο χαρτί του μέτρου. Πολύ δουλειά…αλλά άξιζε τον κόπο!!!
P8270484 P8270485 P8270486
Να και οι μάσκες ερωτευμένα αρκουδάκια που έφτιαξαν με ωραία χρώματα τα παιδιά. Τώρα διακοσμούν το σκοινί της τάξης, την τελευταία μέρα όμως φορέθηκαν στα ματάκια και όλοι τους ήταν γλύκα!!!
P8270487
Ο Αρλεκίνος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος στην τάξη μου. Διαβάσαμε την ιστορία του, τον δραματοποιήσαμε, τον ζωγραφίσαμε, γράψαμε την ιστορία του με δικά μας λόγια, τον κατασκευάσαμε ομαδικά με μεγάλη επιτυχία, τον σχεδιάσαμε στα τετράδια μας και …το καλύτερο φτιάξαμε το καπέλο του Αρλεκίνου, το οποίο φορέσαμε την τελευταία μέρα.
P8270488 P8270489
Δεν είναι πολύ χαριτωμένοι οι κλόουν που φτιάξαμε μια μέρα που μας έμεινε χρόνος από τα μαθήματα;
P9010518
Οι χαρταετοί μας ετοιμάστηκαν γρήγορα και με μεγάλο κέφι. Ήταν μια ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά και το ευχαριστηθήκαμε όλοι πολύ. Δυστυχώς κάποιο σφάλμα στην φωτογραφική μου μηχανή παρουσιάστηκε και διαγράφηκαν όλες οι φωτογραφίες από την Κυρά-Σαρακοστή και τα αποκριάτικα καπέλα του Αρλεκίνου που φτιάξαμε. Δεν πειράζει, του χρόνου!
P9090540 P9090541 P9090542
Σε πολύχρωμα τετραγωνα χαρτονάκια-σαν ρόμβος- ζωγραφίσαμε, κόψαμε και κολλήσαμε αστείους κλόουν, τους οποίους συνοδεύαμε στο κρέμασμά τους στον πίνακα ανακοινώσεων με το τραγούδι που μάθαμε για τον κλόουν.
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.


Αφήστε μια απάντηση