Χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

1ΣΚΙΑ.jpg

Τα Χριστούγεννα τα νηπιαγωγεία έχουν την τιμητική τους. Μετατρέπονται κυριολεκτικά σε εργαστήρια ,όπου τα παιδιά σαν μικροί βοηθοί του Αη -Βασίλη ,δημιουργούν λογιών λογιών κατασκευές, από χριστουγεννιάτικα έλατα, αγγέλους, φάτνες ,κηροπήγια κ.α. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται πολλές . Κάποιες λίγο πιο ιδιαίτερες , που δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και ενθουσιάζουν τα παιδιά, θα γνωρίσουμε σε αυτό το άρθρο.

ΤΕΧΝΙΚΗ 1η:

Ζωγραφική ,πάνω σε έτοιμο ”πρότυπο¨σιλικόνης. Πιο συγκεκριμένα, δίνουμε στα παιδιά ένα έτοιμο πρότυπο ,που έχουμε σχεδιάσει με την χρήση σιλικόνης, για παράδειγμα ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.Τα παιδιά χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά ,όπως μεταλιζέ μαρκαδόρους, λαδοπαστέλ και τέμπερες χρωματίζουν την εικόνα ,όπως θέλουν και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

ΤΕΧΝΙΚΗ 2η:

Δημιουργία ”εφέ” με την χρήση λαδοπαστέλ. Τα παιδιά χρωματίζουν, με διαφορετικό χρώμα, κομμάτι κομμάτι , μια έτοιμη εικόνα και στη συνέχεια ,”σβήνουν” το λαδοπαστελ ,τραβώντας με το δαχτυλάκι τους το χρώμα. Έτσι δημιουργείται σκιά .

ΤΕΧΝΙΚΗ 3η:

Ζωγραφική με σπυροειδείς κύκλους και τέμπερες. Τα παιδιά ,αφού σχεδιάσουν με μολύβι σπυροειδείς κύκλους ,τους χρωματίζουν με πινέλο και ακρυλικά χρώματα. Με αυτόν τρόπο μπορούν να σχεδιάσουν διάφορες εικόνες, από σύννεφα μέχρι Χριστουγεννιάτικα έλατα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση