Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Σ.Ε.Ε.Π.Ε Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παράταση απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2019-2020

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ / Αξιότιμη Κυρία Υφυπουργέ, Με ανησυχία και αγωνία παρακολουθούμε οι αποσπασμένοι στο εξωτερικό εκπαιδευτικοί την απαράδεκτη καθυστέρηση του Υπουργείου Παιδείας στην έκδοση των παρατάσεων των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών στο εξωτερικό.

Αναφερόμαστε στις παρατάσεις των εκπαιδευτικών οι οποίοι διανύουν το τρίτο έτος απόσπασης με επιμίσθιο, ή στις περιπτώσεις παράτασης απόσπασης λόγω γάμου ή συνυπηρέτησης, η πρόσκληση των οποίων εκδόθηκε στις 5-2-2019 και συμπληρώθηκε στις 13-5-2019.

Η καθυστέρηση αυτή, δημιουργεί ανασφάλεια και ανησυχία στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν γνωρίζουν, αν σε ένα μήνα περίπου, θα μείνουν ή θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ήδη έχει παρέλθει το απαιτούμενο διάστημα για να προετοιμάσουν την επιστροφή τους, δηλαδή να ειδοποιήσουν τον ιδιοκτήτη της κατοικίας τους 3 μήνες πριν την αναχώρηση τους, να διακόψουν το τηλέφωνο το ρεύμα κλπ., ενώ στενεύουν τα περιθώρια για να κάνουν τον προγραμματισμό για το επόμενο έτος και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την παραμονή τους (υπογραφή νέου συμβολαίου για την ενοικίαση κατοικίας κ.α.).

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες και να ανακοινωθούν άμεσα οι παρατάσεις των αποσπάσεων στο εξωτερικό.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γ. Γραμματέας

 Δρ. Νικόλαος Βουδρισλής                                                           Νικόλαος Ράμμος

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *