Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία Υπουργού Παιδείας για διώξεις συναδέλφου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αντίθεσή της και καταγγέλλει φαινόμενα στοχοποίησης και διώξεων στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα της Γενικής Διευθύντριας του ΙΚΥ συναδέλφου Πλέσσα – Παπαδάκη Αθηνάς.

Ο Υπουργός Παιδείας, ενώ είχε προηγηθεί η μετακίνηση της συναδέλφου ως Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου για υπηρεσιακές ανάγκες στο ΙΚΥ, πριν από δυόμιση χρόνια, έκανε άρση της μετακίνησης της στις 22 Ιανουαρίου 2018 και την τοποθέτησε Διευθύντρια στη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού στο Υπουργείο, για λίγες μέρες για να την καρατομήσει σε απλή υπάλληλο, μετά από 8 έτη θητείας σε θέση Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης.

Έβγαλε την Υπουργική Απόφαση άρσης της μετακίνησης της συναδέλφου Πλέσσα – Παπαδάκη στις 22 Ιανουαρίου ενώ είχε λάβει γνώση του οριστικού πίνακα του ΑΣΕΠ για την τοποθέτηση με επιλογή άλλης συναδέλφου ως Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού, από τις 19 Ιανουαρίου 2018, την οποία νέα Γενική Διευθύντρια την τοποθέτησε στις 29 Ιανουαρίου, όπως όφειλε.

Επίσης επέδειξε τέτοια σπουδή για την υλοποίηση του σχεδίου υπηρεσιακής εξόντωσης της συναδέλφου Πλέσσα-Παπαδάκη, ώστε την κάλεσε να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στο Υπουργείο την επομένη της Υπουργικής Απόφασης (γεγονός πρωτοφανές), αλλά και της κοινοποίησε την Απόφασή του μέσω του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής της οικείας της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εκτιμά ότι οι ανωτέρω ενέργειες του Υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, θυμίζουν άλλες εποχές, τις οποίες έχουμε καταγγείλει και αντιπαρατεθεί ως αυταρχικές και αντιδημοκρατικές.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα την Απόφασή του, διότι καταστρατηγεί κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, αξιοκρατίας, διαφάνειας, αμεροληψίας, δικαιοσύνης, και ηθικής.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ              ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

Δελτίο Τύπου – Καταγγελία Υπουργού Παιδείας για διώξεις συναδέλφου


Συμπαράσταση σε διωκόμενη εκπαιδευτικό, στην Ξάνθη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης, καθώς και την αντίστοιχη ανακοίνωση της ΔΟΕ σχετικά με αναπληρώτρια συνάδελφο, η οποία διώκεται ύστερα από μήνυση που της υποβλήθηκε από αστυνομικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, για απείθεια και συκοφαντική δυσφήμιση, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην εκπαιδευτικό και ζητά:

1. Την άμεση παύση της ποινικής δίωξης.
2. Να μην ασκηθεί καμία πειθαρχική δίωξη σε βάρος της.

Θεωρούμε αδιανόητο σε μία διαφωνία που υπήρξε με ελεγκτή του ΚΤΕΛ -για το αν ισχύει ή όχι η εκπτωτική της κάρτα- να καλείται η αστυνομία, η οποία να προχωρά στη σύλληψή της και στη μεταφορά της στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, λες και επρόκειτο για εγκληματία!!!

Να σημειωθεί ότι η συνάδελφος εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός Μουσικής και μετακινείται σε τέσσερις σχολικές μονάδες της περιοχής για την εκτέλεση των διδακτικών της καθηκόντων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, έτσι ώστε να σταματήσει η οποιαδήποτε δίωξη κατά της συναδέλφου.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

Δελτίο Τύπου – Συμπαράσταση σε διωκόμενη εκπαιδευτικό, στην Ξάνθη

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *