Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΟΕ Να αποσυρθούν άμεσα οι νέες ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων μας της ιδιωτικής εκπαίδευσης  στην προσπάθειά τους να προστατευθεί το αγαθό της εκπαίδευσης που κατά το Σύνταγμα παρέχεται και στα ιδιωτικά σχολείαdoe.

   Ο αγώνας της αποτροπής της επέλασης της εμπορευματοποίησης της Παιδείας και της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών είναι αγώνας κοινός.

Τον Αύγουστο του 2016 χαιρετίσαμε την επαναφορά της εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε μπροστά όχι μόνο στην ανατροπή αυτής της ρύθμισης, αλλά και στο άνοιγμα, μέσω των ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση, της κερκόπορτας που θα οδηγήσει στην τιμωρητική αξιολόγηση και τον δραστικό περιορισμό των αρμοδιοτήτων του Συλλόγου Διδασκόντων στο ιδιωτικό και στο δημόσιο σχολείο.

Οι αλλαγές που προβλέπει η νέα διάταξη Γαβρόγλου:

  • Καθιστούν τους εκπαιδευτικούς έρμαια της έκθεσης του σχολάρχη-Διευθυντή προς την Επιτροπή των δικαστών που θα κρίνει την καταγγελία σύμβασης ως προς τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητά της καθώς και αυτής του σχολικού συμβούλου η οποία θα είναι προαιρετική και «συμπληρωματική». Με πολύ απλά λόγια, καθιερώνεται θεσμικά στην ελληνική εκπαίδευση η απόλυση μέσω τιμωρητικής αξιολόγησης (και μάλιστα με μια θεσμικά αστήρικτη διαδικασία).
  • Επιτρέπουν τις απολύσεις κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
  • Αφαιρούν από το Σύλλογο Διδασκόντων την αρμοδιότητα να αποφασίζει για τη σύνταξη του ωρολογίου προγράμματος.
  • Καταργούν το τεκμήριο της «αθωότητας» για τους προς απόλυση εκπαιδευτικούς.
  • Μειώνουν τις αποζημιώσεις απόλυσης και καταστρατηγούν τη διάταξη για τις ρυθμίσεις συνταξιοδότησης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ζητά την άμεση απόσυρση των νέων ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Πατήστε ΕΔΩ  για να διαβάσετε την ανακοίνωση σε μορφή PDF

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση