Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΑΚΕ ΠΕ: Απαράδεκτη η δήλωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ.

Μόνο ως απαράδεκτη, άστοχη, ατυχής και αποπροσανατολιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση που υπογράφει η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με αφορμή την κατάθεση ερώτησης προς τονdakepe Υπουργό Παιδείας σχετικά με τις εξαγγελίες του για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, για «εκπαιδευτικούς–φαντάσματα».

Ενώ τίθεται μια σειρά εύλογων προβληματισμών σχετικά με την αδιαφάνεια και την έλλειψη σχεδιασμού της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για το ευαίσθητο αυτό θέμα, στην ουσία αναιρείται όλη η επιχειρηματολογία όταν αφήνεται να εννοηθεί ότι αιτία για τα κενά και τη μη εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης δεν είναι η εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συρρικνώνει τη δημόσια εκπαίδευση αλλά οι… «εκπαιδευτικοί–φαντάσματα»!

Αλήθεια σε ποια στοιχεία στηρίχτηκε η συγκεκριμένη δήλωση; Καλούμε να τα δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα. Αλλιώς οφείλουν να ανασκευάσουν ρητά τη δήλωση. Για διευκόλυνσή τους, τους καλούμε να αναλογιστούν ότι οι εκπαιδευτικοί, αν και όλα τα χρόνια εφαρμογής των μνημονίων έχουν υποστεί τεράστια, άδικη και παντελώς αναντίστοιχη του ρόλου, του έργου και της προσφοράς τους οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση, είναι αυτοί που κρατούν ζωντανή τη δημόσια εκπαίδευση την οποία όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν καταδικάσει σε απαξίωση και διάλυση.

Ως Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση αυτή.

Με τη διαχρονονική μας στάση έχουμε αποδείξει ότι υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο και τους Εκπαιδευτικούς και δεν θα ανεχθούμε τέτοιους υποτιμητικούς υπαινιγμούς από κανέναν.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.


 

H κοινή δήλωση της τομεάρχου παιδείας Νίκη Κ. Κεραμέως και των αναπληρωτών Γιάννη Ανδριανό, Μαρία Αντωνίου και Χρήστου Κέλλα.

Ειδικότερα οι τομεάρχες παιδείας της ΝΔ, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου σχετικά με τις εξαγγελθείσες προσλήψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ σε κοινή δήλωση τονίζουν τα εξής:

«Οι χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν τις προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζωτικής σημασίας για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση επιδεικνύει χαρακτηριστική προχειρότητα και στον τομέα αυτό. Εξαγγέλλει προσλήψεις χωρίς να παρουσιάζει τις παραμέτρους του σχεδιασμού.

Δεν ακούσαμε λέξη για το πλήθος των λειτουργικών και των οργανικών κενών προς κάλυψη.

Δεν ακούσαμε λέξη ως προς τις προτεραιότητες που θα δοθούν, ανά βαθμίδα και ειδικότητα.

Δεν ακούσαμε λέξη για τους πόρους από τους οποίους θα καλυφθούν οι προσλήψεις.

Περαιτέρω, άγνωστο παραμένει αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει λάβει υπόψη την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς εκπαιδευτικοί “φαντάσματα” εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η πάγια τακτική της Κυβέρνησης να δρα χωρίς στόχευση και χωρίς πρότερη διερεύνηση αναγκών σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς γύρω από τον κυβερνητικό προγραμματισμό και στον τομέα της Παιδείας».

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *