Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Ν. Ράμμος: Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ (2/9). Κενά και προσλήψεις αναπληρωτών. Αποσπάσεις εκτός ΠΥΣΠΕ

Χθες (2/9) πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας για τις υπηρεσιακές μεταβολές των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ16, ΠΕ19-20, καθώς και η κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ.corfu_map

Στο ΠΥΣΠΕ έγινε η απαραίτητη προεργασία για τις τοποθετήσεις-αποσπάσεις-συμπληρώσεις ωραρίου των παραπάνω κλάδων.

Εφόσον ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως στη συμπλήρωση ωραρίου, θα μπορεί να ανακοινωθούν οι αποσπάσεις και οι συμπληρώσεις ωραρίου όλων των ειδικοτήτων και οι αποσπάσεις δασκάλων.

Στην κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας, διαπιστώθηκε ότι, μετά από διαβεβαίωση όλων των μελών του ΠΥΣΔΕ, μπορούν να καλυφθούν όλα τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και πολύ μικρό μέρος εκπαιδευτικών Πληροφορικής.

Σε νέα συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ τη Δευτέρα (5/9) το πρωί, θα διαπιστωθούν οι λειτουργικές υπεραριθμίες και τα κενά νηπιαγωγών.

Λειτουργικά κενά και προσλήψεις αναπληρωτών

Έως τις 12:00 το μεσημέρι θα σταλεί ο αριθμός λειτουργικών κενών για την πρόσληψη αναπληρωτών σε όλους τους κλάδους εκπαιδευτικών. (Θα ενημερώσω σχετικά)

Η α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών από το Υπουργείο Παιδείας θα μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα, εφόσον πρώτα αναρτηθούν οι πίνακες από το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου:

Στην αποστολή κενών για ΠΕ 70 υπάρχει η διάκριση σε αναπληρωτές τακτικού-ΠΔΕ για 1/θέσια, 2/θεσια, 3/θεσια και ΕΣΠΑ για Ενιαίου Τύπου Δημοτικά Σχολεία.

Σας ενημερώνω ότι στο ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας θα λειτουργήσει για το διδακτικό έτος 2015-16 και το 1/θ Δ.Σ. Ερείκουσας.

Στην αποστολή κενών για ΠΕ 60 υπάρχει η διάκριση σε αναπληρωτές τακτικού-ΠΔΕ για Νηπιαγωγεία που δε φοιτούν προνήπια και ΕΣΠΑ για Νηπιαγωγεία που φοιτούν και προνήπια. Λογικά το σύνολο των προσλήψεων νηπιαγωγών στο ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας, θα αφορά πράξη ΕΣΠΑ.

Για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν μόνο για τα 4/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία.

Τα κενά για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΠΕ05 και ΠΕ07 καταγράφονται μόνο με μειωμένο ωράριο.

Αποσπάσεις εκτός ΠΥΣΠΕ γ΄ φάση;

Επίσης ενημερώνω ότι εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το υπουργείο το εξής:

«Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ φάσης αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, σας γνωρίζουμε ότι θα ακολουθήσει νεότερη οδηγία για το χρόνο και τον τρόπο υποβολής αιτήσεων ανακλήσεων, τροποποιήσεων, επανεξετάσεων καθώς και νέων αιτήσεων απόσπασης από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς στο ΟΠΣΥΔ.

Σε περίπτωση που προσέλθουν εκπαιδευτικοί για κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών για τα ανωτέρω θα ενημερωθούν σχετικά. Εάν επιμένουν να καταθέσουν εγχάρτως αίτηση και δικαιολογητικά δεν θα αποστέλλονται με κανένα τρόπο (έγχαρτα, φαξ ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) στις υπηρεσίες μας.»

Στη διάθεσή σας

Νικόλαος Ράμμος

 

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση